Kdz.Ereğli Belediye İtfaiye Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Gönüllü İtfaiyeci' projenin 2. grubu sınıf dersini tamamlayarak uygulamalı eğitime geçti. İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Gönüllü itfaiyecilerin sayısı arttırarak olası bir olaya daha çabuk müdahale etmeyi hedeflediklerini söyledi.

İlk Gönüllü İtfaiyeci kursundan 30 kursiyeri mezun eden Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ikinci grup gönüllülerin eğitimine 7 Şubat’ta başlamıştı. Başlanan eğitimin ilk bölümünde 90 saatlik ders yer alıyordu. İlk etabı tamamlayan 14 bayan toplam 23 kursiyer uygulamalı eğitime geçti. Uygulamalı eğitim kapsamında yangın söndürmede kullanılan alet ve edevatların tanıtıldığı dersin ikinci bölümünde yangın esnasında yangın hortumlarının nasıl açıldığı anlatıldı. Özellikle bayan adayların zorlandığı hortum atma dersinde kursiyerlerin çoğu geçer not aldı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, gönüllü itfaiyecilerin olaylara erken müdahalede çok büyük faydasının olacağını söyledi. Ateş, “Burada ilk etapta sınıf dersi eğitimimizi tamamladık. 50 gün süren bu eğitimde sınıfımızda yangınlara müdahale, yeni uygulamaya geçirdiğimiz kimyasal madde sorunlarına karşı alınacak tedbirler, ilk yardım ve ip bağlama teknikleriydi. Bundan sonrada yaklaşık 45 gün sahada arkadaşlarımızın eğitimini sürdüreceğiz. Sahada yapacağımız eğitimlerimizde hortum arma, yangına müdahale, kuru kimyevi tozlarla yangın söndürme, arama ve kurtarma için iple iniş ve tırmanma eğitimini adaylarımıza göstereceğiz. Arkadaşlarımızı ilk etapta 1 metrelik yükseklikten inecek. Akabinde 50 metrelik bir uçurumdan iniş ve sedye çıkarma eğitimi alacaklar. Bizim burada amacımız gönüllü itfaiyecilerimiz ile yaşanan olaya çok çabuk müdahale edebilmek.” dedi.

 

İkinci grupta bayan kursiyerlerin fazlalığına dikkat çeken Muhammet Ali Ateş, 3. grup Gönüllü itfaiyeciler için kayıt başlama tarihinin Ağustos ayı olduğunu ve bu kursun da 25 kişiden oluşacağını sözlerine ekledi.