Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali'nin sivil toplum kuruluşlarıyla değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmasında, Erdemir’den yeni işe alınan 35 kişinin işten kendi isteği ile ayrıldığını söyledi.

Bununla ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapabileceğini belirtti.

Yine sahile yapılmadı hedeflenen camiye ilişkin açıklamalarda bulunan Posbıyık şu ifadelere yer verdi:

“Bir gün patlayacağım ama. Ereğli’den kimseyi almadınız dışarıdan getirdiniz hepsini onlar da ev kirası falan geçinemediler ayrıldı 35 kişi. Adamı Karabük’ten getiriyorsun, İzmit’ten getiriyorsun burada evi yok, ana ocağı yok o para yeter mi?

Evet, hazırlıklarımızı yapıyoruz, Çevre Platformu, avukatlarımız hazırlıklarını yapıyor yakında Benim Sahilime Dokunma diye haykırmaya başlayacağız inşallah. Hukuksal mücadeleye de başlıyoruz insanlar işsiz herkes perişan belediyeler ne yapacağını şaşırmış su parası vermiyor bu vatandaş haklı olarak emlak vergisi vermiyor tahsilat yok para girdimiz yok ne demek 6,5 metre dalga var camiyi koyduğun yerde. Demek ki sen oraya temeli dolduracaksın 6,5 metre yüksekliğinde de bir set yapacaksın üzerine de 9-10 cami Atatürk silueti gidecek, Ereğli’nin silueti gidecek bu kadar paraya yazık günah değil mi? Bu kadar ihtiyaç var ülkede paraya. Niye beni bu kadar fazla konuşturuyorsunuz? Başımı belaya mı sokacaksınız?”