Ormanlı Belde Köprüsünde asfalt çalışması nihayet başladı. Yaklaşık 2 ay önce Ormanlı Belde Başkanı yaptığı yazılı açıklamasında söz konusu alanda asfaltlama çalışmalarına başladığını duyurmuştu.

 

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli-Devrek arasındaki yol hattında Karayolu 15.  Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan asfalt çalışmaları yerinde incelediği bildirildi.

 

1 KM’LİK ALAN BAKIMA ALINDI

Konuya ilişkin Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: Çakır beraberinde AK Parti Kdz. Ereğli İlçesi Ormanlı Belde Başkanı İsmail Üstün ve AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kızılcapınar Köyü Teyfik Ayyıldız’ın yer aldığı kalabalık bir heyet ile birlikte Karayolu yetkililerinin Ormanlı Belde Köprüsü yolunda bakım-onarım ve asfaltlama çalışmalarına yeniden başlaması sebebiyle yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Burada açıklamalarda bulunan Çakır birçok köyün ortak kullanım yolu olan Ormanlı Belde yolunda bakım-onarım ve asfaltlama çalışmalarına yeniden başlamasının önemli olduğunu vurgulayarak, şimdilik 1 Km’lik yolun bakıma alındığını ifade etti.

 

“YOL GENİŞLETİLDİ, ASFALTLANDI VE BAKIMA ALINDI”

Ereğli merkezden hangi hizmet yapılıyorsa köylerde de o hizmetin yapıldığının altını çizen Çakır, Yağan son yağışlar ve geçen yaz yaşanan sel felaketi nedeniyle yolun belli aralıklarla yeniden bozulması üzerine Karayolları nezdinde girişimlerde bulunduklarını kaydederek şu görüşlere yer verdi: “Karayolu 15.  Bölge Müdürlüğü yetkilerini söz konusu yolda asfaltlama, genişletme, bakım ve onarım çalışmaları yapıyor.

 

“TOZ DUMANDAN KURTARILACAK”

Malumunuz Ereğli- Devrek arasındaki yol hattında yer alan Ormanlı belde yolunun 1 Km’lik mesafesi bozulmuştu. Bizim ve yöre halkımızın istekleri ile derhal girişimde bulunuldu ve Karayolları yetkilerini harekete geçirdik.  Bir kaç gün içerisinde 1. Km’lik bozuk olan yol tamamlanarak, sürücülerimiz için elverişli bir şekilde tozdan dumandan, çamurdan etkilenmeden hizmetine girecek. Bu konuda bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Başta AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Prof. Dr. Ercan Candan’a, AK Parti Zonguldak İl Başkanımız Hamdi Uçar’a, tüm yetkililere teşekkür ediyoruz”

 

BELDE BAŞKANI AĞUSTOS AYINDA TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Bozuk alanda herhangi bir çalışma yapılmaması zaman zaman vatandaşların da büyük tepkisine neden oluyordu. 18 Ağustos tarihinde Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilen yazılı açıklamada söz konusu alanda çalışma başlatılmasından ötürü Ormanlı Belde Başkanı İsmail Üstün, ilçe Başkanı Fatih Çakır’a teşekkür etmişti.

 

BİZZAT TANIK OLDUĞU YOL KONUSU

O tarihte yer alan haber metni ise şu şekilde: “Ereğli- Devrek arasındaki yol hattında yer alan Ormanlı belde köprüsü giriş yolunun 1 Km’lik mesafesi yağan son yağışlar ve sel felaketi sebebiyle bozulmuştu. İlçe Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı seçim süreci nedeniyle Ramazan Bayramı öncesine ve sonrasında sık sık geldiği ve bizzat tanık olduğu yol konusunda bizim ve yöre halkımızın istekleri ile derhal girişimde bulundu ve Karayolları yetkilerinden yolun yapılması noktasında girişimlerde bulunmasını talep etti. 

 

ASFALTLAMA ÇALIŞMASI BAŞLADI!

Yetkilerle yapılan görüşmeler üzerine, Sayın Çakır bizlere Cuma günü için yani bugün yola başlanacağını söylemişti.  Söz verdiği gibi de, söz konusu yolda karayolları ekipleri onarım- bakım ve asfaltlama çalışmalarına başladı. 2-3 gün içerisinde 1. Km’lik bozuk alan ve çevresi tamamlanarak, sürücülerin hizmetine girecek.  Bu konuda Ormanlı halkın beklentilerine yanıt veren Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanımız Fatih Çakır’a, AK Parti Zonguldak İl Başkanımız Hamdi Uçar’a, bölge Milletvekillerine ve tüm yetkililere Ormanlı halkı adına teşekkürü bir borç biliyoruz”

 

(Haber Merkezi)