Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın beraberindeki başkan yardımcıları Esra Alpago ve Ayhan Atay ile birlikte Kavaklık Merkez ve Halkapınar ‘da  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili çalışma yaptığı şöyle bildirildi:

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, mahalle turlarını sürdürüyor. Kavaklık merkez ve Halkapınar sokakta vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Hüseyin Uysal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini anlatarak, Evet için destek istedi.

Mahalle Muhtarı Nazif Kaplan tarafından karşılanan Başkan Hüseyin Uysal, Kavaklık genelinde yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulunduktan sonra vatandaşların da istek ve taleplerini dinledi.



“GELECEK NESİLLERİMİZ İÇİN”

Başkan Uysal, Kavaklık ve Göçmenlerde halka hitaben yaptığı konuşmada Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ihtiyacı olduğunu belirterek, Evet için destek istedi.

Başkan Uysal; “Ülkemizde koalisyonlarla mı yaşamak istiyoruz, koalisyonları bitirmek mi istiyoruz ? Koalisyonları bitirmek istiyorsak evet diyeceğiz. Biz yüzde 50 +1 ile tek başına hükümet kurulsun diyorsak evet diyeceğiz. Biz hükümet krizleri, milletvekili pazarlığı, hükümet kurulması için Ankara’da turlar atıldığını görmek istemiyorsak evet diyeceğiz. Biz gelecek nesillere güzel, istikrarlı ve büyük bir ülke bırakmak istiyorsak evet diyeceğiz. Bu sistem Evet’lerinizle huzur, barış, kardeşlik getirecek” dedi.

Başkan Uysal konuşmasının ardından vatandaşların referandum ile ilgili aklına takılan sorulara tek tek yanıt verdi.