BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri ortaokul öğrencilerini matematik ile eğlendirdi.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri, hazırladıkları sosyal sorumluluk projesiyle orta okul öğrencilerini matematik ile eğlendirdi. Fakültenin Matematik Öğretmenliği 3'ncü sınıf öğrencileri, Alaplı ilçesinde bulunan Çatak Köyü'ndeki Çatak Ortaokulu'nda sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Matematikle Eğleniyoruz" etkinliği gerçekleştirdi.

 

PROJE BEĞENİLDİ

Etkinlik ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan öğrenci Aylin Eser, 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında öğrencilere matematiği sevdirmek onlara matematiğe farklı bir boyuttan baktırmak ve temelinde matematikle eğlenmelerini sağlamak amacıyla, 'Matematikle Eğleniyoruz' adlı projeyi hazırladıklarını söyledi.

 

"AMACINA ULAŞTI"

Proje kapsamında bilgi yarışmaları, film gösterimleri, matematik esas alınarak hazırlanmış zeka oyunları ve daha bir çok oyunla birlikte öğrencilerin güzel zaman geçirdiğini anlatan Eser, "Hem öğretmenlerimize hem de projede yer alan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Amacına ulaştı, Çatak Ortaokulu öğrencilerine matematiğe farklı bir noktadan bakmalarını sağladık" dedi.

 

PROJE EKİBİ

Projenin kapanış kısmında öğrencilerle röportajlar yapıldı. Genel manada tüm öğrenciler bu projeyi faydalı bulduğunu ve bu proje sayesinde çok eğlendiklerini söyledi. Proje ekibinde ise şu isimler yer aldı: Abdulkadir Boloğur, Aylin Eser, Beyza Aydoğan, Cansu Aldıbaş, Feyza Yamaç, Gamze Uludağ, Merve Nur Harıkçı, Tuğba Aydemir ve Ümmühan Kahraman.