Kdz.Ereğli'de dilenen 5’i çocuk 16 Suriyelinin yakalanarak ilçe sınırları dışına bırakıldığı bildirildi.


Alınan bilgiye göre, Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ülkelerinde yaşanan iç karışıklık nedeniyle göç ederek geçici kimlik numaralı ile vatandaşlık statüsü alan ‘dilenen’ Suriyelilere yönelik operasyon yürüttü.
Ekipler, çarşı merkezi, İstanbul ve Devrek yol ayrımı ve ilçenin bazı diğer adreslerinde yol kenarları ile alışverişin yoğun yapıldığı noktalarda uygulama yaptı.



Çarşı merkezinde, zabıta unsurlarını gören çocuk Suriyeliler, kaçıştı. Zabıta, trafik akışının yoğun olduğu araç yoluna fırlayan çocuklara otomobil çarpması ihtimaline karşı, takibi kısa süre bıraktı.

Mültecilerin daha çok bulunduğu İstanbul yol ayrımında da, çocukları ile birlikte dilenen Suriyeliler, yakalanarak belediye ekip araçlarına bindirildi.


ŞEHİR DIŞINA BIRAKILDILAR

Yakalanan mültecilerden çoğunun Sakarya, Adapazarı ve İstanbul’dan geldikleri bildirildi. 5’i çocuk toplam 16 kişinin, ‘komisyon kararı’ gereği İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildiği belirtildi. Bu kişilerin ise polis nezaretinde şehir dışına bırakıldıkları kaydedildi. Adresleri ‘Ereğli olan mültecilerin de İlçe Aile ve Sosyal Müdürlüğü’ne sevk edildikleri ifade edildi.