Kdz. Ereğli Belediye Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal bugün itibariyle Ereğli'ye suyun renk ve koku itibariyle sorununun kalmadığını söyledi.

Sertan Ocakçı da getirdiği suyu içmesini söyledi ve verdi.

CHPli üyeler de alkışladı. Uysal "Neyi alkışlıyorsunuz" dedi.

Ocakçı, suyun asit pas koktuğunu iddia etti.

Erdemir suyunun sorunun giderilmesine kadar kullanılmasını istedi.

Uysal, suyun akıtıldığı zaman düzeldiğini söyledi.

Konu Uysal ile Ocakçı arasında karşılıklı şov suçlamasına dönüştü.

Uysal, tartışmayı "bitmiştir" diye noktaladı.


Uysal'a, Göztepe'ye cami yapılması teklif edildi.

Göztepe'ye cami yapılma teklifinin gündeme alınması oylandı ve Red edildi.

Uysal, red edildikten sonra "yeri yanlıștı" diye konuştu.

Ocakçı ile Uysal arasında 'sen' tartışması başladı.

Kent meydanı tartışması başladı ve projede ilk önce cami olmadığı, sonrasında Çengelkoy imamı geldiğinde cami istendiği vurgulandı. 

Ayhan Atay, Salih Kumaş, Mehmet Erdoğan, İhsan Yazıcıoglu ve Kemal Özer'in mazaretli sayılması kabul edildi. 






KAMPÜS KONUSU


Ocakcı. 'Bu evrak 10 Mayıs'ta belediyeye geldi ve seçimlere etkisi olmasın diye sümen altı ettiniz' dedi.

Yusuf Kalay  ise 'Ereğli dışındaki güçler engelliyor. Biz Red etsek bile anlamı yok. Askeriye tapuya işletti. Bundan sonra askeriyeden izin almak durumundayız. Alacağımız karar semboliktir. Biz sınıfta kaldık malımıza sahip çıkamadık.' sözleriyle görüşünü ifade etti. 

Özkan Özyağcı 'Hükümet olanlar Ereğli'ye ihanet ettiler. 120 bin kişi bir araya gelsin burasını bizden kimse alamaz. O kadostrayı yazanlara da sildirelim.' dedi.

Hüseyin Uysal görüşlerini  'Hiç kimse yaşadığı yere ihanet etmez. Belediye başkanı doğru konuşacak. Biz orada 15-20 bin öğrenci barındırmalıyız. Hedefimiz olmalı. Bilen de bilmeyen de konuşuyor. Ben nereyi işaret edersem edeyim. Benim o yerlerde bir metre yerim yok. Öğrenci sayısını artırmak istiyor muyuz istemiyor muyuz. O yerlerin üniversiteye verilmesine en büyük desteği belediye verdi. Bizler BEÜ'ye Üniversiteye bağlı olduğumuz sürece ne verir sadece fakülte verir. Ben ekonomik kalkınma olarak düşünmüyorum. 15-20 bin sayısına ne zaman ulaşırız bilemiyorum.' diyerek ifade etti. 

Ocakçı  'Biz kampüs alanına sahip çıkamıyoruz ki' dedi.


Uysal da, "festival yapacağınıza iş yapsaydınız.  Gecikmiş bütün işleri yaptık. Orası kampüs alanı olunca 10 bin öğrenci mi gelecek?' diyerek cevap verdi. 


Yapılan oylama sonucunda İmar Komisyonunun aldığı Red kararı oybirligi kabul edildi. Böylelikle,  eski devlet hastanesi arazisinin askeri güvenlik bölgesi kapsamına alınması yönündeki imar değişikliği talebi toplantıya katılanların tümünün oyları ile  red edilmiş oldu.