Aydınlar köyünde imece usulü yardımlaşma devam ediyor. Kocabelen mahallesi ile Aydınlar köyünü ayıran derenin üzerine köprü yapan köylüler, 30 bin liraya mal olan köprü parasını aralarında toplayarak ödedi.

Kdz.Ereğli’ye bağlı Aydınlar köyü halkı, kendi köylerine yapılacak çalışmalarda birlik ve beraberlik örneği gösteriyor. Köyde birçok çalışmanın parasını kendi aralarında toplayarak temin eden halk, son olarak Kocabelen mahallesi ile Aydınlar köyünü ayıran derenin üzerine yapılan köprünün 30 bin liralık masrafını karşıladı.
Köprünün tamamlanmasının ardından, mahalle ve köyü birbirine bağlayacak olan yol çalışması için çalışmalar başladı. Yaklaşık 6 kilometrelik yolun yapılması için il genel meclis üyeleri ile görüşen köy muhtarı Muhammet Kocaman (58), kısa zaman içerisinde yolun da yapılacağını ve Kocabelen mahallesi ile aralarındaki yol farkının en aza ineceğini söyledi. Muhtar, konuşmasında, “Burada yapılan köprüde azamız Şerafettin Akkaya’nın çok büyük emeği var. Onun da girişimleri sonucu toplanan yaklaşık 30 bin lira ile köprüyü yaptırdık. Şimdi sırada yol çalışmamız var. Yolu da yaptırdığımız takdirde iki taraf arasındaki zaman kaybı ortadan kalkacak.” dedi.