Alaplı Bölücek Köyü’nde yaşayan Ayşe Sezgin, (46) ramazan ayında köylüleri davul, flüt çalarak sahura kaldırıyor.

Bölücek köyünde rahatsızlığı nedeniyle eşi çalışamayan üç çocuk annesi Ayşe Sezgin (46), yaşadıkları maddi sıkıntı nedeniyle köy muhtarlığına başvurusu üzerine görevlendirildiği ramazan davulculuğunu başarıyla yerine getiriyor. Ramazanın başlamasıyla davulunun yanı sıra flütüyle köyü dolaşan Sezgin, çaldığı ezgilerle ramazan ayında köylüleri sahura kaldırıyor. Sezgin, eşinin cildindeki bir rahatsızlık nedeniyle çalışamadığını, ramazan ayında kazandığı parayla aile bütçesine destek olmak istediğini söyledi. Davul ve flüt çalmayı çok sevdiğini dile getiren Sezgin, şöyle konuştu: ''Eşim bir yıl önce cilt hastası oldu. Geçmiş yıllarda da köyde ramazan ayında davul çalmıştım. Sahur vakti davul çalarken eşim de genellikle benimle birlikte geliyor. Flüt de çalarak köy sakinlerini sahur için uyandırıyorum. Bazen vatandaşlar evinin penceresinden istekte bile bulunuyor. Flütümle elimden geldiğince istekleri yerine getiriyorum. Önünden geçtiğim evin ışıkları, ısrarla davul çalmama rağmen yanmazsa evdekileri seslenerek uyandırıyorum. Köyde yaklaşık 1,5 saat davul çalıyorum.”
Alaplı Bölücek Köyü Muhtarı İsmail Yavuz, “Hasta olan eşini tedavi ettirmek için muhtarlıktan ramazan davulcusu olmak için başvuruda bulundu. Bizde muhtarlık olarak kabul ettik. Eşini tedavi ettirmek için büyük azimle davul çalışıyor.
Köylüler Sezgin’in davul çalmasından çok memnun, bazı köylüler sahurda cama çıkarak Sezgin’den istek parça bile istiyorlar” diye konuştu.