Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi ve Ereğli Teknik Endüstri Meslek Lisesi'nin ortaklaşa yürüttüğü, Ahşabın gücü engelleri aşıyor ve Profesyonel web programcılığı kursları sürüyor.

Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi ile Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin ortaklaşa yürüttüğü Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği, Ahşabın gücü engelleri aşıyor, Profesyonel Web Programcılığı projeleri kapsamında kurslar sürüyor.

YOK OLAN BİR MESLEK
AĞAÇ OYMACILIĞI

Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Adnan Döner, 'Ahşabın Gücü Engelleri Aşıyor' ve 'Profesyonel Web Programcılığı' projeleri Kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Haziran ayında sözleşme imzalandığını belirtti. Ahşabın gücü engelleri aşıyor projesi kapsamında CNC Router makinesi ve ağaç oymacılığında kullanılan takım ve aletler alındığını, bunun sonucunda 15 kişiden oluşan kursiyerlere ağaç oymacılığı adı altında kurs verildiğini söyledi. Döner, Bu kurstaki amacımız bölgemizde yok olmaya yüz tutmuş ağaç oymacılık sanatını tekrar canlandırarak kursiyerlerimize meslek kazandırarak ekonomik anlamda katkı sağlamaktır dedi.

PROFESYONELLİĞE İLK ADIM
Profesyonel web programcısı projesi kapsamında da 16 bilgisayar ve bilgisayar laboratuarı malzemeleri satın alındığını belirten Döner, 15 Kişiden oluşan kursiyerlere web tasarımı ve web programcılığı konularında kurs verilmektedir. Kursun sonucunda kursiyerlerimiz web sitesi tasarlamayı, internet üzerinde ürün tanıtımı, satış sitesi gibi veritabanı ile çalışan siteler hazırlayacaklardır. Kursiyerlerimiz web alanında kendilerini geliştirerek istihdam edilebileceklerdir görüşlerine yer verdi.