Kdz. Ereğli’de hırsızlığa teşebbüs eden kişi ya da kişiler, mahalle halkının duyarlı davranması sonucu kaçtı. Güvenlik kamerasına yakalanan hırsız, evden çıktıktan sonra karşı apartmanın merdivenlerinde oturduktan sonra yaya olarak olay yerinden uzaklaştı.

 

Olay gece 23.30 sularında Bağlık Mahallesi İsmail Mazlumcu Sokak Ersöz Sitesi numara 31' de meydana geldi. Edinilen bilgilere göre hırsızlığa teşebbüs eden kişi ya da kişiler bayramı kızlarının yanında geçirmek amacıyla Ankara'ya giden emekli Nihal Cevat Teber çiftinin evine girmek istedi. Üç kişi oldukları tahmin edilen hırsızlardan bir tanesi zemin kattaki evin arka tarafında ki PVC camını tornavida ile zorlayarak açmaya çalıştı. Camı açan kişinin tam içeriye gireceği sırada aynı mahallede oturan 35 yaşında ki Hüseyin Yıldız'ın bağırması üzerine kaçtı.

Mahalleye girdiği anda penceredeki kişiyi gören Hüseyin Yıldız, bağırarak hırsızları yakalamak istedi. Ancak içeriye giren hırsız amacına ulaşamadan evin diğer camından kaçtı. Sesler üzerine dışarıya çıkan mahalle halkı olayı polise bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen asayiş ve karakol ekipleri evde ve çevrede araştırma yaptı. Asayiş ekiplerinin evde yaptığı araştırmada bir şey alınmadığı tespit edildi. Çevrede yapılan araştırmada ise herhangi bir olumsuzluğa rastlanamadı.

Olayı anlatan gördü tanığı Hüseyin Yıldız, mahalleye geldiğinde komşularının evinin camında kişiyi gördüğünü ve bağırması ile birlikte gözden kaybettiğini söyledi. Mahalle halkını sokağa döken olayın ardından ev sahibi Cavit Teber ile telefonla görüşen yakınları, kendisinin izni ile eve eldiven takarak girdiler ve camı kapattı.

 

ŞAHISLAR GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI

Söz konusu hırsızlık girişiminin yapıldığı evin hemen karşısında bulunan apartmanda ki güvenlik kamerasınca kaydedilen olayı 3 kişinin gerçekleştirdiği anlaşıldı. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Apartmanının girişinde bulunan iki ayrı güvenlik kamerasını incelemeye başladı. Güvenlik kamerasında yapılan incelemede olayı gerçekleştirdikleri düşünülen 3 kişinin söz konusu adrese siyah renkli bir araç ile geldikleri, çevrede yaptıkları araştırma sonrasında evin bulunduğu sokağa girdikleri görülüyor. Hüseyin Yıldız'ın motosikleti ile gelmesinin ardından kameralara yakalanan bir kişinin telaşlı bir şekilde karşı apartmanın giriş merdivenlerine oturduğu ve belirli süre soluklandıktan sonra sanki hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ettiği görülüyor.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, konuyla ilgili araştırmayı derinleştirdiği, güvenlik kamerasının görüntülerinin de inceleneceği ifade edildi.

Gece saatlerinde hareketli dakikalar yaşayan mahalle halkı, polislerin mahalleden ayrılmasının ardından evlerine dağıldı.