HEMA Kandilli Kömür İşletmelerinde 16 işçinin iş akitlerinin feshedilmesi 13 işçinin de feshedileceğinin sendika yöneticilerine bildirilmesinin ardından Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Yönetimi ve HEMA Kandilli Kömür İşletmelerinde çalışan maden işçilerinin birlikteliği ile başlatılan eylem tüm Türkiye'de duyuldu.

 

Sendika Şube Başkanı İsa Mutlu ve ekibi, yaklaşık 500'ün üzerindeki madenci ile Kandilli'den Zonguldak'a yürüyerek son dönemlerdeki işçi eylemlerinin zirvesine çıkarttı, tüm Türkiye'nin dikkatlerini çekmeyi başardı. HEMA ile Türkiye Taşkömürleri Kurumu Genel Müdürlüğünde yaşanan sorunların maden işçisine fatura edilmeye çalışıldığını ve bazı işçilerin bu süreçten mağdur edildiğini belirten Sendika Şube Başkanı Mutlu, tek yürek bir mücadelenin de liderliğini yaptı.

 

Siyasiler, sivil toplum kuruluşları, sendikacıların da tam destek verdiği eylemde dün gece meteorolojinin elveriş hava şartları uyarı nedeniyle sendika binasında maden işçileri dinlendi. Kimisi Türkiye'nin önde gelen sendikalarından biri olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Merkezinin maden işçilerini sendikanın konferans salonunda ağırlamasını, 'ayıp' kimisi 'eksik' görse de ekmek mücadelesi her hali ile Türkiye'nin gündemine girdi.