Saadet Partisi Zonguldak İl Başkan Yardımcısı (İl Mahalli İdareler Başkanı) Musa Yüce, yeni seçilen Zonguldak Belediye Meclisi'nin ilk toplantısını 8 Nisan'da yaptığını, ancak toplantıda yanlış ve eksik uygulamalar olduğunu öne sürdü.
"Zonguldak halkı adına yapılan faaliyet ve denetlemelerin işin gerçek sahipleri tarafından bilinmemesi nasıl kabul edilebilir? Bu nasıl şeffaflık, bu nasıl yönetim anlayışı? Konu hakkında yetkilileri kamuoyunu bilgilendirmeye çağırıyoruz" diyen Yüce'nin yazılı açıklaması şöyle;

"HALK BİLGİLENDİRİLMELİ"
"Zonguldak Belediyesi'nin yeni seçilen Belediye Meclisi, 8 Nisan günü ilk toplantısını yaptı. Toplantıda kurullara üyeler seçildi. Ayrıca gündemde yer alan 2008 faaliyet raporu yeterli bulundu.   Diğer önemli bir gündem maddesi olan 2008 Denetleme Raporu ise, üyelere toplantı sonrası dağıtılarak bilgilendirilmeleri kararı alındı ve toplantı bitirildi. Yeni yönetimin bu ilk meclis toplantısında yaptığı yanlış ve eksik uygulamaların kamuoyuna açıklanması gerektiğine inanıyoruz;
Denetleme raporu, Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliği 22'nci maddesine göre mecliste okunarak meclis üyelerinin bilgilenmeleri sağlanır. Halbuki toplantı gündemini hazırlayan yönetim, gündem eki olan Denetleme raporunu meclis üyelerine dağıtmayarak eksik bir uygulama yapmış,  ayrıca okutmayarak başka bir eksik uygulama daha başlatmıştır.
'Denetime ilişkin sonuçlar kamuoyuna açıklanır ve meclisin bilgisine sunulur.' Denetleme raporunun  (5393/55 mad) kanun gereği ayrıca kamuoyuna açıklanması gerekir. Meclis toplantısında okunmadığından kamuoyunun haberi olmadı. Ayrıca toplantının üzerinden üç hafta geçmesine rağmen, rapor hakkında yetkililer tarafından yapılan hiçbir açıklama veya bilgilendirme yok.
Toplantı gündeminde bulunan 2008 Faaliyet Raporu hakkında hiçbir müzakere yapılmadı. Geçen bir seneyi anlatan bu önemli rapor sadece yeterli görülüp oylanarak gündemden düşmüştür. Etik olarak müzakereler sonunda yeterli görülecek raporun, en azından yanlışları ve eksiklikleri hakkındaki düşüncelerin kamuoyu ile paylaşılması beklenirdi. Ama sadece oylanarak müzakere edilmeden gündemden kalktı.
5393/56  S.Kanun gereği 'Faaliyet raporu Nisan ayı toplantısında belediye başkanı tarafından meclise sunulur. Raporun bir örneği İçişleri Bakanlığına gönderilir ve kamuoyuna da açıklanır.' Belediye meclis toplantısının üzerinden üç hafta geçmesine rağmen rapor hakkında yetkililer herhangi bir açıklama yapmadı. Ayrıca belediyenin internet sitesinde de faaliyet raporu bugün itibariyle yok. Zonguldak halkı adına yapılan faaliyet ve denetlemelerin işin gerçek sahipleri tarafından bilinmemesi nasıl kabul edilebilir? Bu nasıl şeffaflık, bu nasıl yönetim anlayışı? Konu hakkında yetkilileri kamuoyunu bilgilendirmeye çağırıyoruz. Kamu adına görev yapan herkes neticede vatandaşımıza hizmet için çalışmaktadır. Saadet Partisi olarak halkımızın gözü ve kulağı olmaya devam ediyoruz."