Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, HEMA Kandilli Kömür İşletmelerinde maden işçilerinin yaşadığı sorunun biran önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

 

Beldenin en önemli istihdam kapılarından biri olan HEMA Kandilli Kömür İşletmesinde yaşanan sorunları büyük üzüntü ile takip ettiklerini, sorunun çözümü noktasında belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı Aydın, maden işçilerinin Zonguldak’a yaptığı yürüyüşe destek verdi.

 

Aydın konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“Hema Kandilli Kömür işletmeleri ile Türkiye Taşkömürleri Kurumu arasında yaşanan sorunlar maalesef işçimizi huzursuz ettiği gibi bölge halkını da tedirgin etmiştir. Gerek HEMA gerekse TTK yetkililerini tek bir masa etrafında toplanmasını ve sorunu biran önce çözüme kavuşturulmasını ümitle bekliyoruz. Kandilli Belediyesi olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye de hazırız. Konu sadece Kandilli’nin meselesi değil bölgenin meselesi olmuştur”

 

Belediye Başkanı Aydın, Zonguldak’a yürüyen maden işçilerine Zonguldak’a giderek de tam destek vereceğini sözlerine ekledi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)