Kdz.Ereğli'deki trafik akışının rahatlayabilmesi için projesi ve iz bedeli hazır olan çevre yolu projesinin biran önce yapılması gerektiğine dikkati çeken Posbıyık, tersaneler bölgesinde de yaşanan sorunların çözümü için başta iktidar partisinin ilçe başkanına seslendi.


Kdz.Ereğli Belediye Meclisi, Halil Posbıyık başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda Mart ayı ilk birleşimini gerçekleştirdi. Posbıyık, meclisin resmi oturumu öncesi yaptığı açıklamalarda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ekonomide yaşanan sıkıntının belediyeleri de olumsuz etkilediğini, tahsilat ve tahakkukta büyük düşüş yaşandığını belirtti. Başta AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt'a da seslenerek çevre yolu projesinin hayata geçirilmesini, tersaneler bölgesinde yaşanan sorunların çözümü için de devreye girilmesini istedi.

TAHSİLAT VE TAHAKKUKTA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Posbıyık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Belediyeler de sıkıntılı dönemde, tahsilatta ve tahakkuk da başarısız. Bugüne kadar hiç böyle bir şey olmamıştı. Uzun yıllardır belediye başkanlığı yapıyorum tahsilat ve tahakkuk bu kadar düşük olduğu dönemleri hiç görmedim. Belediyeler de mağdur. Tabi yatırım olaylarını aksatıyor. Yapacağımız işleri yapamayacak duruma geldiğimiz durumlar da oluyor maalesef. 

ÇEVRE YOLU PROJESİ ÖNEMLİ

Ereğli'de bir çok sorun var. Ben belediye ile ilgili sorunlardan bahsediyorum ama benim sürekli bahsettiğim konulardan biri çok önemli. Özellikle iktidar partisi ilçe başkanına çağrıda bulunuyorum. Ereğli'nin en önemli projelerinden biri çevre yoludur. Zonguldak yolundan başlayıp Alaplı'ya giden çevre yolu. Kepez'deki kazaların engellenmesi için ölüm olaylarının azalması için mutlak suretiyle projeleri hazırlandı, iz bedeli var, ihale gündemine alındı. Bu projeye baskı yapılması lazım. Bu yapılırsa Ereğli'deki trafik de azalacak. Kamyonlar, otobüsler terminalin oradan girecek ve Pidos'un oradan çıkacak. Yine şehir dışından gelen kamyon ve otobüsler de aynı güzergahı kullanacaklar. Kepez yolu, plajlar yolu kullanılmayacak, böylelikle rahatlık olacak. İktidar ve muhalefet bu olayın üzerinde durmamız lazım.

"TERSANELER İÇİN ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NA ULAŞMAK LAZIM"

Tersanelerde hareketlenme başladı kısmen. Oradan geçerken taksilerin falan çoğaldığını görüyorsunuz. Daha iyi noktaya gelmeli. Kaymakam bey çok çaba harcıyor. Problemler var bir takım. Bu problemlerin çözülmesi için Ulaştırma Bakanlığı'na ulaşmak lazım. Biz belediye olarak arkadaşlarımızla birlikte hareket etmeye hazırız. Bütün ilçe başkanlarına çağrı yapıyorum. Tersaneler hattında yapılacak bir takım girişimler var Kaymakam bey çabalıyor ama devam edemiyor. Gemi yapım ticareti de gelişmeye başladı. Ereğli'de yeniden bir hareketlilik olacağına tüm kalbimizle inanıyoruz.