Karadeniz Ereğli'de marijuana isimli uyuşturucu üretimi ve ticaretine yönelik Türkiye'deki ilk operasyon yapıldı. Marijuana bitkisi ve üretimi için kullanılan düzeneğin bulunduğu operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda Türkiye'de ilk kez Marijuana isimli uyuşturucunun üretimi ve ticaretini yapan iki kişi yakalandı.

 İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada Marijuana isimli uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan, bulunduran, satın alan, yetiştiren ticaretini yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda E.A. ve M.Ö. isimli şahıslar gözaltına alındı.

MARİJUANA BİTKİSİ

Şahısların ikametinde yapılan aramada ise 27 kök marijuana bitkisi, daralı ağırlığı 139,2 gram olan marijuana maddesi, daralı ağırlığı 20,9 gram olan marijuana tohumu, daralı ağırlığı 17 paket marijuana tohum paketi, 5 adet marijuana bilgilendirme broşürü, 2 adet ithal tohumların gelmesinde kullanılan muhafazalı zarf, marijuana yetiştirmek için hazırlanmış düzenek ve teknik aletler, 10,2 gram ağırlığında kenevir bitkisi tohumu, 2 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan düzenek ve 1 adet ruhsatsız barette marka tabancı, tabancaya ait şarjör ve 9 adet fişek ele geçirildi.

 PİYASA DEĞERİ ÇOK YÜKSEK

Emniyet Müdürlüğünden verilen bilgilendirme notunda ise şu ifadelere yer verildi: "Marijuana üretimi ve ticaretine yönelik yapılan Türkiye'deki ilk operasyon olup söz konusu uyuşturucu maddenin piyasa değeri az bulunduğundan ötürü çok yüksektir"

Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından Ereğli Adliyesine sevk edildiler.







(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)