Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Köy, köy gezerek vatandaşlara 16 Nisan’da “Hayır” oyu kullanma çağrısında bulunuyor. CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, İl genel ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Çamlıbel ve Çay Köylerini ziyaret ederek vatandaşlara 16 Nisan tarihinde yapılacak referandumda neden Hayır oyu kullanmaları gerektiğini anlatıyor.

Çamlıbel Köyünde kalabalık bir gurup tarafından karşılanan Tekin, “Bizler diyoruz ki, 80 milyon 1 kişiden büyüktür. O yüzden sizlere güvenimiz sonsuz gelin hep beraber bu oyunu bozalım.” dedi.

Köklü bir geçmişe sahip olan parlamenter rejimi geliştirmek yerine tek adamlı yönetim sistemini dayatmaya çalışmak, ülkenin hayrına olmayacağını ifade eden Tekin, “Hayır çıkarsa ne değişecek, Başbakan yine başbakanlığını yapacak, Cumhurbaşkanı yine aynı makamda olacak. Meclis de kaldığı yerden devam edecek.16 Nisan tarihine kadar köy, köy mahalle, mahalle gezerek vatandaşlarımıza neden hayır oyu kullanmaları konusunda bilgilerimizi aktaracağız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha çağdaş ve daha özgür bir Türkiye'de yaşaması için çalışıyoruz. Cumhuriyet kazanımlarına, Atatürk devrimlerine ve demokrasiye sonsuza kadar sahip çıkacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Çamlıbel köyü halkı ise, Nuri Tekin’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.