120 sayfadan oluşan Çaycuma Belediyesi2 014-19 Stratejik Planında, Belediye  Başkanı Bülent Kantarcı’nın yanı sıra, Yardımcıları Olcay Aydın ve Körpüş Mısırlı, Yazı İşleri Müdürü Özlem Kaydır ve Basın Sorumlusu Sezai Bilici’nin emeği bulunuyor.

Kantarcı’nın başyazısının yanı sıra, Çaycuma’nın “durum analizi”, Belediyenin “kurum içi analizi”, “paydaş analizi” ile “geleceğe bakış”, ve “stratejik hedefler” bölümleri bulunuyor.  Kitabın giriş yazısında, “Süreçleri kontrol edip değişimleri ve yeni uygulamaları hayata geçirebilmenin yolu planlı, vizyona ve stratejik hedeflere sahip bir yönetim anlayışından geçiyor. Bunun en önemli araçlarından biriyse kurumun uzun vadede geleceğini tasarlayacak bir stratejik plan oluşturmaktır. Stratejik plan, bir kurumun bulunduğu iç ve dış çevre şartlarını değerlendirip, gelecekte ulaşmak istediği amaçları, bu amaçlara ulaşmak için takip edeceği politikaları ve bu politikalara uygun proje ve faaliyetleri belirlemesidir. Çalışmamız bu kavramsal çerçeve üzerinde şekillenmiştir” deniliyor.

 

Bülent Kantarcı konuyla ilgili şöyle dedi:

 

 “Öncelikle belediyemizin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini belirledik. Bunlara ulaşmak için izleyeceğimiz yöntemlerle kaynak dağılımını içerecek biçimde bir yol haritası çizdik. Hedef ve stratejilerimiz belirleyerek, performans kriterlerimizi ortaya koyduk. Aslında nüfusu 50 binin altındaki belediyelerin böyle bir plan yapma zorunluluğu yok. Ancak kurumsal yapımızı pekiştirmek, daha dinamik bir yapıya kavuşmak, etkin ve kaliteli hizmet sunmak, verimliliği artırmak için bu planı hazırladık. Bu plan aynı zamanda vatandaşlara verdiğimiz bir sözdür. Vatandaşımız, dönem sonunda, bizzat kendi ortaya koyduğumuz kriterler üzerinden, performansımız hakkında değerlendirmelerde bulunabilecektir. Aynı zamanda Çaycuma ile ilgili birçok bilgi ve verinin de bulunduğu kitaba emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” 


NOT: Stratejik Plan Online okuma adresi:

http://caycuma.bel.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=710&Itemid=253