Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulundan bir gurup öğrenci, Sosyal sorumluluk projesi kapsamında pazar yerinde alışveriş yapan vatandaşların poşetlerini taşıdı.

MYO öğrencisi Yunus Zengin, yaptığı açıklamada, Sosyal sorumluluk projesi kapsamında pazaryerinde alış veriş yapan yaşlı ve engellilerin poşetlerini taşıyarak yardım ettiklerini söyledi.

İnsanlar önce çekindiklerini sonra poşetlerini taşıttıklarını anlatan Zengin, “Okulumuzda sosyal sorumluluk projesi kapsamında 5 arkadaşımızla birlikte kapalı Pazar yerinde alış veriş yapıp poşetlerini taşımakta zorlanan yaşlı ve engellilerin poşetlerini araçlarına kadar taşıyoruz. İlk başta insanlar bize farklı bakıyordu. Poşetlerini taşıtmak istemiyorlardı. Sonra insanlara ne amaçla yaptığımız anlatınca poşetlerini taşıttırıyorlardı. Amacımız yaşlarımıza yardımcı olmak, 3 hafta boyunca her Çarşamba bu uygulamayı pazaryerinde yapacağız.” Diye konuştu.

Tevfik Başaran da (70) Benim çok tuhafıma gitti ben böyle bir iyilik görmedim. Gençlerimizin çantamı taşımızı bana gurur verdi. Biz burada böyle şeylere alışık değiliz. Sağ olsun birlikte alışveriş yaptık. Poşetlerimi aracıma kadar taşıdılar.” Dedi.

Uygulamadan memnun olan vatandaşların poşetleri taşıyan öğrencilere para vermek istediği görüldü. (Haber Cem Sürmeneli)