Kdz.Ereğli'de artan araç sayısı beraberinde trafik alt yapısındaki eksiklikleri de ortaya koyuyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle toplu taşıma araçlarının yerine özel araçlarda oluşan yoğunluk Kdz.Ereğli'de günün belirli saatlerinde ulaşımı tamamen kilit noktasına getiriyor.

"Akıllı kavşak" denilen Devrek yol ayrımında trafik zaman zaman duruyor. Sürücüler arasında sert tartışmalar yaşanıyor. Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları güzergahta trafiği açabilmek için yoğun bir çaba içerisinde.

Devrek yol ayrımından İstanbul yol ayrımına kadar olan güzergah gerek yaya ve gerekse trafik yoğunluğu nedeniyle işin içerisinden çıkılmaz hale geliyor.

Güzergahtaki alış veriş yerleri, gelişi güzel araç parkları, kavşak, duyarsızlıklar da eklenince bu bölgede ulaşım neredeyse güçlükle sağlanabiliyor.

Haftanın 6 günü bu güzergahlarda yoğunluk yaşandığı herkes tarafından net bir şekilde biliniyor. 

DUYARSIZ SÜRÜCÜLER ÇILDIRTIYOR

Trafik kargaşasının büyük oranda nedenlerden biri ise duyarsız sürücüler. İkinci sıraya park edip gidenler, aracın 4'lülerini yaktığı yerin kendisine ait kullanım olduğunu sanan sürücüler, otobüs yolcu indir bindir yerlerinin park yerlerine çevirenler, bir de halk otobüslerinin büyük oluşu işin içerisinden çıkılmaz boyuta geliyor.

ANIT ARKASINA ALLAH İÇİN BİR GİDİN BAKIN

Atatürk anıtı arkasında halk otobüsü duraklarında otobüsleri denetim altında tutacak bir kurum, yetkili, yönetici yok mu? Diledikleri gibi alanı park yerine çeviren, yolu neredeyse tek şeride düşüren halk otobüslerinin kontrol altına alınarak bu alanda yeni bir düzenlemeye gidilmesi isteniyor. 10-20 kişi mutlu olacak diye günde yüzlerce kişinin mağdur edilmesine kimsenin hakkı yok.