Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, dernek olarak 251 engelliye kışlık bot ihtiyaçlarının giderildiğini belirtirken ilçe genelinde engellilerin yaşadığı sorunları bir kez daha dile getirdi. Engellilerin ilçe genelinde çeşitli mağduriyetler yaşadığına vurgu yapan bin 300 üyeli Fiziksel Engelliler Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Şentürk, hassasiyet temennisinde bulundu.

 

SADECE KUTLAMALAR İLE OLMAMALI

Her 9 kişiden birinin engelli olduğunu hatırlatan ve engellilerin sorunlarının çözümüne toplumun her kesiminin katkı sağlamasını isteyen Şentürk, “Sadece 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde bu mesajlar ve kutlamalar ile gündeme getirilmemeli” dedi.

 

BİN 300 ÜYELİ DERNEK

Derneğin bin 300 üyesi bulunduğunu belirten Şentürk, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, üyelere yönelik çeşitli sosyal projeler hayata geçirdiklerini hatırlatarak şunları söyledi: “Engelliler Günü nedeniyle 251 engelli üyemize hayırseverlerimizin desteği ile kışlık bot yardımlarını tamamladık. Yine ilçemizde tekerlekli sandalyesi bulunmayan engelli vatandaşlarımızın bu engelini tekerlekli sandalye temin ederek gidermeye çalışıyoruz”

 

“SESİMİZİ DUYUN”

Şentürk ayrıca ilçe merkezinde engelli vatandaşların kullanabileceği sinemanın bulunmamasına da tepki göstererek, “Bu şehirde hala engellilerin ulaşabildiği bir sinema yok. Karadeniz’in kenarındayız.  Hala engellilerin denize girebileceği bir yer yok. Bu şehirde engellilerin sayfiye yerlerinde, piknik yaptığında kullanabileceği bir tuvalet yok. Bu şehirde günlük bir simit parasına denk gelen engelli maaşına rağmen, hala halk otobüslerinden para istenmesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Ulaşım özgürlüğü yok. Bu kadar yokluk içerisinde artık önümüzün açılmasını, sesimizin duyulmasını istiyoruz.

 

“ULAŞAMADIĞIMIZ YERLER VAR”

Bu şehirde hala ulaşamadığımız kamu binaları, ulaşamadığımız kaldırımlar var. Engellilere ait park yerlerini engelli olmayan insanlar gasp ediyor. Şehrin ana merkezinde hala engelli tuvaletleri kapalı veya kullanılmaz durumda. Bir binaya geldiğimizde asansör bulamayınca orada engellenmiş oluyoruz. Kaldırıma çıkıyoruz tekerlekli sandalyelerimizle, çıkarken rampa var, inerken yok. Şaka gibi ama biz bu şehirde yaşıyoruz. Başka şehirlerde de yaşanıyor. Biz fiziksel engelliler derneği olarak bir sözümüz var. Diyoruz ki, yahu bugün elinizde imkan varken bu imkanları bu insanlar için sunun. Her sağlam insan bir engelli adayıdır. Bugün bize sunduğunuz hizmetler belki yarın size hizmet edecek. Sana hizmet edecek o kaldırım, o asansör, o otopark. Belki senin, belki bir yakınının işine yarayacak. Biz artık bu şehirde engellenmek istemiyoruz.

 

HAYIRSEVERLERE VE ERDEMİR’E TEŞEKKÜR

Erdemir bize pek çok konuda katkı sağlamaktadır. Bu doğrultuda 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde de salonu bizlere tahsis ettiler, kendilerine bir kez daha engelliler olarak teşekkür ediyoruz. Yine buradan hayırseverlerimize derneğimize engellilere sağladıkları önemli desteklerden ötürü binlerce kez Allah razı olsun temennilerimizi yürekten dile getiriyoruz” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)