Kandilli-Ereğli arasında yapımı yılan hikayesine dönen eski Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın açılışını gerçekleştirdiği yol güzergahının tamamlanması için Zonguldak Valisi Erdal Ata söz verdi.

Zonguldak Valisi Erdal Ata, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Kandilli-Ereğli arasında yapılan yeni yolun çalışmalarını yerinde incelediler.
Çok sayıda belde halkının da yeraldığı incelemede konuşan Vali Ata, “Yıllarca yolun yapımı için bek lenmiş şimdi ise başlanmış. Bizim gayemiz burayı biran önce bitirmek. Burada kadın çoluk çocuk toplanması yolun ne kadar acil ihtiyaç olduğunun bir göstergesidir. Biz elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Ben İl'in valisiyim söz verdim yolu yapacağız”

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kandilli ve Gökçeler Belediye Başkanları, meclis üyeleri, Zonguldak İl Özel İdare Yetkilileri, AKP ve CHP İl Genel Meclis Üyelerinin Kandilli ile Ereğli arasındaki ana yol güzergahına alternatif olarak başlatılan ve Köseağzı mevkiinden geçen yolun son durumunu yerinde gördüler. Çok sayıda belde halkının yol güzergahının yapıldığı alana gelerek alkışlarla karşıladığı Vali Erdal Ata'dan bekledikleri sözü de aldılar.
Zonguldak Valisi Erdal Ata, Bayındırlık ve İskan Bakanı'nın sel bölgelerine yaptığı incelemede istinat duvarları ile ilgili projelerin gönderilmesi durumunda para aktarılacağını söylediğini Kandilli ile Ereğli arasındaki yol güzergahında istinat duvarlarının yapılabilmesi için projelerinin hazırlanarak Bakanlığa gönderilmesi gerektiğini belirterek projenin tamamlanması hususunda yetkililere talimat verdi.

OKUYACAKSINIZ…

Kendisine yoğun ilgi gösteren çocuklara hitaben konuşan Vali Erdal Ata, "Benim tek bir şartım var siz okuyacaksınız, derslerinize iyi çalışacaksınız, başarılı olacaksınız, söz veriyor musunuz?" sorusuna "söz veriyoruz" yanıtı veren çocuklara Ata, "Tamam o zaman bizde yolunuzu yapacağız söz veriyorum" dedi.

İHTİYAÇ ÇOK PARA YOK

Vali Ata, "Önce istinat duvar sonra malzemesi çekilir ve ardından asfaltını yaparız.Viyadük olayı ile ilgili bir şey söyleyemem onun projesine bakmak gerekir. Ayrıca burayı karayolu ağına aldırabilirsek belki biraz daha fazla kaynak aktarma şansı olabilir. Bizim İl Özel İdarenin kaynakları iyi olsa bu vatandaşın toplanmasına buraya gelmesine hiç gerek yok. Kaynak olsa bu yolu zaten yaptırırız. Bizim 3 bin 100 kilometre yol ağımız var köy yolu ağının yapılabilmesi için bu sene gelen ödenek ise 4.6 milyon TL. Yani bu gelen para yetmiyor, ihtiyacımız çok paramız yok" sözleri ile vatandaşı bilgilendirdi.

"ÇABUK YAPILABİLİR Mİ?"

Bir öğrencinin "Yol biraz daha çabuk yapılabilir mi?" sorusuna Vali Erdal Ata, "Bak makine lazım, istinat duvarları örülecek, yapılacak. Kayalar dinamitle patlatılacak. Viyadük yapılacak bunlar kolay bir olay değil ki" yanıtlarken bir diğer öğrenci, "Yıllardır yapılamadı bekliyor" sözlerine de Ata, "Yıllarca beklenmiş şimdi başlanmış bizim gayemizde burayı biran önce bitirmek. Burada kadın çoluk çocuk toplanılmasının yolun ne kadar acil ihtiyaç olduğunun bir göstergesidir. Biz elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz, yapacağız. Ben İl'in valisiyim söz verdim yolunuzu yapacağız"