CHP Kdz. Ereğli Kadın Kolları Başkanı Zerrin Yılmaz Erdoğan “Diyanet, bir süredir Anayasa’nın laiklik ilkesini ve Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni ihlal eden ve suç sayılabilecek fetvalar veriyor.”  Sözleriyle başladığı açıklamasına şöyle devam etti:

“Hatırlayın, iki yıl önce Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden, “Öz kızını öperken şehvet duymanın nikâha etkisi olur mu?” sorusuna verdiği “.... Kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek şehvet duymak, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın 9 yaşından büyük olması gerekir” şeklideki beyanı hepimizi şaşkına çevirmişti.

Bu yıl, yeniden bir boşanma konusu gündeme geldi. Üç kere, “Boş ol” diyerek boşanmanın gerçekleşebileceğini ilan etti. Yetmedi, Bunun telefon mesajıyla bile olacağını söyledi.

Son olarak, yine  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden, buluğ çağı tanımlaması yapıldı;  “İslam hukukçularınca buluğ çağının alt sınırı erkekler için 12, kızlar için 9 yaş olarak belirlenmiştir”  dendi

Bunu belirleyenler hangi hukukçular, o kadar genel bir tanımlama ki….

Diyanet aynı yayındaki  nikah tanımlamasında, buluğ çağına ermiş kişilerin evlenebilmesinin mümkün olduğunu belirti.

Yani  bu islam hukukçuları; 9 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilmesinde bir sakınca yoktur  dedi.

Bu tür açıklamalar, sonradan geri alınsa da son derece tehlikelidir.

Zaten toplumda, bu  açıklamalara dünden hazır, hastalıklı bir zümre varken, diyanetin bu tutumu, ,  toplumun inançları kullanılarak, toplum genelinde,  pedofilinin yavaş yavaş kabul görmesi, çocuk evliliklerine karşı toplumsal tepkilerin kırılması çalışmalarıdır.

Önce açıkla, ortaya at, Sonra hata olmuş de geri al…

Bu iki ileri bir geri tutum, alıştırarak ilerleme taktiği ile algı oluşturmakdır.

Diyanet, güzelim dinimizi, 9 yaşındaki küçücük evlatlarımızın evlendirilmesine cevaz veren bir din olarak algılatmaktan vazgeçmelidir.

Bunun için de cılız açıklamalar yetmez…

Bütün camilerden “ 9 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilmesi söz konusu dahi olamaz, bu sapkınlıktır, islam da pedofili yoktur” diye hutbeler verilmelidir

Diyanet, toplumsal sorumluluğu yüksek bir kurumdur, Diyanet işleri başkanlığını bu bilinçle hareket etmeye çağırıyoruz.”