Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, AY City’de bulunan dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Demirdüyen, toplantıda; 28 Ocak Pazar günü 5’inci olağan kongrelerini kendisinin oluşturacağı tek liste ile yapacaklarını açıkladı.

 

ÖTV-KDV ÖDEMESİZ OTOMOBİL

Konuşmasında; üyelerini ilgilendiren yürürlükte olan bazı kanun ve haklardan da bahseden Demirdüyen, “ÖTV-KDV ödemesiz otomobil alma hakkı çıkmıştır. Gazilerimiz kanunla hizmetli görevi yapamayacaklar, masa başı, evrak getir götür gibi işlerde istihdam edilecektir. Şehit eşi, şehit çocukları, anne-baba; bunlardan yararlanacaktır. Konut edinme hakkı vardır, uygulanmaktadır. İş istihdamı sağlanmış, Ereğli ve Alaplı’da üyemiz şehit ailesi, gaziler olmak üzere 33 kişi işe başlamışlardır. Şehit statüsü olmayan bazı ailelerimize statü verilmiş; iş, maaş, sosyal haklardan yararlandırılmıştır. Maalesef 7 ailemiz bundan istifade edememiştir. 2013 yılı 7. Ayında çıkan muhtaçlık yasasının kaldırılması ile şehit ailelerine Mehmetçik Vakfınca senelik bir anneye bir babaya; Anne ve Babalar Günü’nde şehit eşine mali destek verilmesini Kdz.Ereğli şubemiz öncülüğü, diğer şubelerimizin desteği ve mücadelesi ile gerçekleşmiştir.” dedi.

 

“BU ÜLKENİN ŞEHİDİ DE GAZİSİ DE BİRDİR”

Demirdüyen, çözüm bulunması gereken beklentilerinin bulunduğunu ifade ederek, “15 Temmuz terör şehidi-gazisi diye bir şey söz konusu değil. Bu ülkenin şehidi de gazisi de birdir. Hem sosyal hem ekonomik haklar noktasında ayrılık var. Bu ayrışma söylemde kısmen kalkmıştır. Hem sosyal hem ekonomide aynı eşit seviyeye getirilmelidir. Malül Şehit ailesi ve Gazilerimize de madalya verilmelidir. İş hakkı Gazilerimizde 1’den 2’ye çıkartılmalı, şehit çocuklarının sayı gözetilmeden işe girmeleri sağlanmalı. Evli olan şehit ailesi anne, babadan biri ev hakkına sahip olmalı, her türlü sosyal haktan yararlanmalı. Ayrışma olmadan şehidin eşine sağlanan tüm haktan şehidin anne ve babası da istifade etmeli. Araba, ev alma hakkı, diğer sosyal haklar verilmeli.”diye konuştu.

 

“BELEDİYEMİZ BİNA İŞİNE HIZ VERMELİ”

Dernek bünyesinde 33 gazi, 44’te şehit ailesi bulunduğunu belirten Demirdüyen, “belediyemiz bize bir bina yapacak, encümenden bu karar çıkmıştır. Halen bekliyoruz. Özel idare yerinde oturuyoruz. Kontrat süremiz dolmak üzere. Kimsenin bize çık git dediği yok ancak biz huzursuzuz . Belediyemiz bina işine hız vermelidir. Ve bir Şehitlik Anıtı sözü var. Sahil bandına veya Atatürk heykelinin arka tarafına bekliyoruz"