Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Orhan Korkmaz, son zamanlarda bazı yayın organlarında partileri hakkında çıkan yazılara tepki gösterdi.
Korkmaz, kongre sürecinde teşkilatlarının kavga ve kutuplaşma içine çekilmek istendiğini belirterek, özetle şu görüşleri dile getirdi:
"VATANIN GELECEĞİNE
SAHİP ÇIKIYORUZ"
"Bizler ülkücüyü de biliriz, türkücüyü de biliriz. Kendilerinden ilk ve son kez ricamız, sınırlarımızın içine girmesinler.
Bizler nasıl bir yolda yürüdüğümüzü ve bu yolda nasıl yürüneceğini biliriz. Bu yolculuk Türkün, yüzyıla damgasını vuracağı günlere doğru kırk yıl önce başlatılan yürüyüşün adıdır. Bu yolculuk, zayıflarla çetin yolların aşılamayacağını bilenlerin onurlu ve kararlı yolculuğudur.
Bu yolculuk vatana, insanına, toprağına, havasına, suyuna, dününe, bugününe ve geleceğine sahip çıkanların yolculuğudur.
Yine son zamanlarda basında başka siyasi partilerde siyaset yapıp 'ben eski ülkücülerdenim veya o benim ülkücü kardeşim, seksenlerde dava arkadaşım.' gibi yazılar okumaktayız. İlk ve son kez söylüyorum. Ülkücünün eskisi, yenisi, seksenlisi, doksanlısı olmaz."
"TEK BAYRAK, TEK MİLLET,
TEK DİL ÜLKÜSÜ"
"MHP teşkilatları olarak bizler bu tip olaylara ve böyle beklentilere girenlere asla müsaade etmeyeceğiz.
Çünkü Türk milliyetçilerinin ve ülkücülerin partisi MHP'dir. İktidar partisinin ilimizde üç tane milletvekili var. İlimizdeki tek hizmetleri, çay ocaklarında oturup o mekânın reklamını yapmak ve yeni evlenen çiftlere nikâh şahitliği yapmak. Hepimiz Sayın Koksal Toptan Meclis Başkanı olduğunda sevinmiştik. 'İlimiz kalkınacak, ciddi yatırımlar gelecek' diye düşünmüştük.
Ama ne yazık ki, güzel yeşilliğimize yeşillik katacak bir ağaç daha dikilmedi. Mecliste beklenen 122 milletvekili yolsuzluk dosyasının 107 tanesi AKP vekillerine ait. İktidar partisinin adından başka 'Ak' olan hiçbir yeri kalmamış. Ne olursa olsun, bu ülkeyi böldürmeyecek Türk milliyetçileri var, ülkücüler var, bozkurtlar var.
Her zaman da var olacak.
Bedeli ne olursa olsun, ülkemizin bölünmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Ne kaybedecek bir insanımız, ne de kaybedecek bir karış toprağımız yok.
Türkiye Cumhuriyeti devleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının kurmuş olduğu temeller üzerinde tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek dil ülküsü etrafında ebediyete kadar yaşayacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."
"TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"
MHP Merkez İlçe Başkanı Orhan Korkmaz, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi;
"İnağzı, Yeşilmahalle, Yenimahalle, Tepebaşı, Rüzgarlımeşe, Bahçelievler mahallelerinde teşkilatlandık. Diğer 13 mahallemizdeki teşkilatlanma çalışmalarımız devam ediyor. Yine merkez ilçeye bağlı 50 köyümüz var. Şu ana kadar ki yaptığımız çalışmalarda 12 köy temsilciliğim oluşturduk. Kozlu, Kilimli ve Sivriler belde teşkilatlarımızı yeniden yapılandırarak atamalarını yaptık. Kozlu Belde Teşkilatı Ahmet Girgin başkanlığında İsmail Gök, S.Zeki Er, Musa Aydın, Cevat Başol, S.Gazi Kılıç, Ahmet Yatur, A.Halim Küçük, Mustafa Yılmaz, Hasan Selim, Özgür Karaca, Fahri Sofu, Mehmet Çiftçi, Yıldırım Ataman Cemalettin Temiz, Ahmet Çelebi, Şenol Bozacıoğlu olarak oluştu. Kilimli Belde Teşkilatı ise Nuri Altun başkanlığında, Gürsel Karagüzel, Musa Aktaş, Sadık Çetin Turan, Hasan Tosun, Yüksel Bayzan, Mustafa Yakar, Sertan Ulaş, Ali Cira, Hakan Danacı, Aslan Çukdar, Eyüp Kuğumcu, Cemal Kalay, Ali Koç, Sedat Şahin, Kazım Kardaş, Sinan Yazıcı olarak oluştu.
Sivriler Belde Teşkilatı ise Sonat Korkmaz Başkanlığında Haydar Korkmaz, Zeki Karadeniz, Erdoğan Korkmaz, İsmail Saka, Temindar Taşkın, Soner Aydın, Ramazan Özdemir, Mevlüt Karaarslan olarak oluştu. Çatalağzı, Gelik, Muslu, Karaman, Beycuma, Elvanpazarcık beldelerimizde teşkilatlanma çalışmalarımız devam ediyor.
Önümüzdeki genel seçimlere kadar Allanın izniyle tüm belde, mahalle, köy ve sokak teşkilatlarımızı oluşturup, seçimlere eksiksiz kadro ile girip partimizi iktidar, ilimizden de milletvekillerini çıkaracağız."