Kdz. Ereğli CHP İl Genel Meclis Üyesi Sadettin Arslan, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç eleştirerek, köy toplantılarına sadece AKP’nin İl Genel Meclis Üyelerini davet ederek bu davranışıyla tarafsızlığını yitirdiğini belirtti.

Kılıç’ın CHP İl Genel Meclis Üyelerini davet etmeyerek yok saymasının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade eden Arslan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

‘TARAFSIZLIĞINI YİTİRDİ’

“Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’ın kamuoyuna geçtiği ‘Köylerin sorunlarını tespit ediyoruz’ açıklamasını hayretler içerisinde okumuş bulunmaktayım.

Muhtarlar Derneğinin, sorumluluk alanındaki köylere dahil sorunları araştırması ve takip etmesi en doğal hakkı ve görevidir. Ancak, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’ın köy muhtarlarıyla yaptığı bu toplantılara sadece AKP’nin İL Genel Meclis Üyelerini davet etmesi, bu toplantılara CHP İl Genel Meclis Üyelerini davet etmeyip yok sayması kabul edilemez bir ayrımcılıktır.

Kılıç bu davranışıyla tarafsızlığını yitirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyeleri olarak bizler, seçildiğimiz günden itibaren parti rozetimizi çıkartarak, bölgemizin, halkımızın ve köylerimizin sorunları ve talepleri için gece gündüz çalışırken Muhtarlar Derneğinin böyle bir ayrımcılık yapmasını asla kabul etmiyoruz.

 

‘HER ZAMAN YANLARINDAYIZ’

Bu tür uygulamalar, Kdz. Ereğli’mizin birlik ve beraberliğini bozar.  Her ne kadar bu tür toplantılara, CHP İl Genel Meclis Üyeleri olarak bizler davet edilmesek de, muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz.

Kılıç’ı, bulunduğu makamın sorumluluğunu daha titiz ve tarafsız yerine getirmeye, Muhtarlar Derneğini siyasi oluşumlardan uzak tutmaya davet ediyorum.”

 

(Haber Merkezi)