26. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri, sabah Alaplı Belediyesi önünden başlayıp güreş sahasında sona eren kortej ile başladı. Davul zurna eşliğindeki korteje; Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, Güreş Ağası Aydın Semerci, Belediye Meclisi üyeleri, Güreş Komitesi üyeleri, güreşçiler ve güreş severler katıldı. Er Meydanındaki açılış programına; Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Güreş Ağası Aydın Semerci, Yağlı Güreş Komitesi Başkan ve Yöneticileri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir güreş sever topluluğu katıldı. Güreş sahasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile yapılan açılışın ardından İmam Hatip Haydar Çaturoğlu tarafından anlaşmasız ve hilesiz Kur'an-ı Kerim ve hayır duası okundu. Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşlerinin temelinin rahmetli Ahmet Zeki Atalay tarafından atıldığına işaret ederek, Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. İyi ki bu organizasyonu başlatmış ve ilçemize çok güzel bir gelenek kazandırmış. Bu yıl mevcut tribünlerimize yeni tribünler ekledik, tribünlerin üzerlerini kapattık, hem de güreş sahamızı büyüttük. Çevresini de güvenli hale getirdik. Bu güreş sahamıza önümüzdeki yıllarda çok daha fazla yatırımlar yapacağız. Burayı Kırkpınar'dan sonra ikinci bir güreş organizasyonu değil, Kırkpınar'a eşit bir organizasyon ve Kırkpınar'a eşit bir güreş sahasına dönüştüreceğiz. Artık Türkiye'de yağlı güreş deyince akla Kırkpınar'dan sonra Alaplı gelecek. Bunu da tüm Alaplı halkıyla birlikte hep beraber yapacağız. Ben bu güreşlere emeği geçen herkese Alaplı halkı ve güreş severler adına çok teşekkür ediyorum dedi.
Güreş Ağası Aydın Semerci de konuşmasında, Alaplı ilçemizde 26.'sını düzenlediğimiz Alaplı Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin sevgiye, kardeşliğe ve geleneklerimizin devam etmesine vesile olmasını diliyorum. Güreşlerimizin yapılmasına katkıda bulunan herkese de ayrıca teşekkür ediyorum. Dedelerimizden miras kalan bu ata sporumuzun nice yıllar sürmesini temenni ediyorum diye konuştu.
Küçük boy kategorileriyle başlayan 26. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne 13 boyda toplam 354 güreşçi katıldı. 30 başpehlivanın katıldığı başpehlivanlık güreşlerinde, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son başpehlivanı Ali Gürbüz, rakibi Osman Aynur'a üçüncü turda yenilerek elendi. Finalde ise, yarı finalde Ali Rıza Kaya'yı yenen Osman Aynur ile Ali Mehmet Yeşilyeşil'i yenen Gökhan Arıcı karşılaştı. Osman Aynur rakibini yenerek, 26. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı oldu. Mehmet Yeşilyeşil ile Ali Rıza Kaya üçüncülüğü paylaştı. Başpehlivanlara madalyalarını, kupalarını ve hediyelerini Zonguldak Vali Yardımcısı ve Alaplı Kaymakam Vekili Ekrem Aylanç, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve diğer protokol mensupları verdi. Bu arada Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Güreş Ağası Aydın Semerci'ye yağlı güreşe katkılarından dolayı Güreş Federasyonu adına Vali Yardımcısı ve Alaplı Kaymakam Vekili Ekrem Aylanç tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca, Güreş Federasyonu adına, işadamları Erol Bozkurt ve İsmet Yılmaz'a da Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Güreş Ağası Aydın Semerci tarafından plaket verildi.


Güreşlerinin sonuçlanmasının ardından gazetecilere bir açıklama yapan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, güreşe Kırkpınar'daki bütün başpehlivanlar katıldığını ifade ederek, Bugün çok gururlandım, çok umutlandım. Buraya gelen bütün başpehlivanlar bana teşekkür ettiler. Türkiye'de çok sayıda yerde güreş yaptıklarını ama Alaplı'daki gibi güzel bir sahada ilk defa güreştiklerini söylediler. Bu bizi çok mutlu etti. Güreş severlerin hepsi bu yıl oturarak güreş seyretti. Çok güzel bir güreş oldu. Bütün güreş severlere, pehlivanlarımıza, güreş komitemize, belediye çalışanlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Dereceye giren güreşçilerimizi de ayrıca tebrik ediyorum. Alaplı adını hem tüm Türkiye'ye hem de tüm dünyaya duyuracaktır. Bu kadar da iddialıyım. Seneye çok daha güzel bir organizasyon yapacağız. Şunu da özellikle ifade etmek istiyorum ki, benim de bu güreş organizasyonunda büyük emeklerim var yıllardan beri. Bu yüzden kendime, bir de ayrıca, bu güreşlerin bu yıl yapılmasında en büyük emek sahibi olan Güreş Ağamız Aydın Semerci'ye teşekkür ediyorum. Güreş Ağası Aydın Semerci, bu güreşlerin yapılmasında maddi ve manevi olarak elinden gelen tüm fedakarlığı yaptı dedi.
26. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni bu yılda kalabalık bir güreş sever topluluğu izledi.