Belde sakinleri, 1880'li yıllarda inşa edildiği tahmin edilen ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait varagelin (eğimli arazilerde vagonların çift yönlü taşındığı nakliyat yolu) yıllarca ülke ekonomisine sağladığı katkının turizme yönlendirilmesi için bir araya gelerek, geçtiğimiz dönemde alanda temizlik çalışması yapmıştı.

Varagel bölgesinde oluşturulan seyir tepesinde iftar sofrasında bir araya gelen belde sakinleri, kurulan sinevizyon sistemi ile de yapılan çalışmaları bir kez daha izledi.

İftarın yapılan dua ile tamamlanması sonrası konuşan belde sakinlerinden Tolga Aral, "Bu süreçte bizimle birlikte olan gönülleri bizlerle olan Kandilli sevdalıları oluştu. Bu çalışmalara katılan hemen hemen bütün arkadaşlarımızı aradık, bu etkinliğimize davet ettik. Varagel çalışmaları sadece çalışma ile kalmamış, birlikteliğin de devamı oldu. Dostluğu, vefayı yaşatmak için böyle bir iftar programı düzenledik. Burada herkes ev sahibidir" dedi.

Varagel bölgesi için Zonguldak Valiliğinin bir süreç başlattığını ve gerekli projeyi hazırladığına değinen Aral, umutlu olduklarını dile getirdi.

 



Öte yandan iftar programına katılanlar bu yıl da varagel bölgesinde temizlik çalışması gerçekleştirilmesi yönünde karar aldı. Bilindiği gibi bölgeyi ziyaret eden yöneticiler ve siyasiler bol bol vaad vermiş ancak herhangi bir adım atılamamıştı.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)