-Biz genelde ülke gündeminden ziyade yerel gündemi değerlendireceğiz. Ülke genelini genel merkez zaten değerlendiriyor, ekstra bir şey söylemeye gerek yok. Amacımız, ‘yerelde sorunumuz bu çözümü de budur’ diye söyleyeceğiz.

 

İYİ Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Asım Tazegül ve yönetim kurulu üyeleri Önder Gazetesi'nin merkez bürosunu ziyaret ederek Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş görüştü.  Geçtiğimiz Pazar günü yoğun bir katılım ile birinci olağan kongresi gerçekleştirdiklerini anlatan İlçe Başkanı Tazegül, kuruluş sürecini tamamlamalarının ardından ilçeyi bütünleştirecek bir yönetim belirlediklerini söyledi.


3 YIL GÖREVDELER

3 Yıl görevde kalacaklarını ve bu süre içerisinde yoğun bir seçim atmosferini yaşayacaklarını kaydeden Tazegül, "Bu dönem işimiz yorucu geçecek, bütün seçimleri bir arada yaşayacağız. Partimiz olarak da şahıslar olarak da anlımızın akı ile bu süreçten çıkacağız. Partimize yoğun bir ilgi var. İlgi toplumun bütün kesimlerden geliyor, olumlu dönüşler oluyor, talepler geliyor, gayet güzel" dedi.


"KAPILARIMIZ AÇIKTIR"

"79 Delegemiz var" diyen Tazegül, "Üye kayıtları başlamıştır. Partimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek için açıktır. Hiçbir ön koşulumuz yok. Bayrağını, vatanını, milletini, dinini ve Atatürk'ü seven herkese gönlümüz de kapılarımız da açıktır" ifadelerine yer verdi.


"ADAYIMIZ ŞUAN İÇİN YOK"

Kdz.Ereğli'deki yerel seçimlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Tazegül, şu ifadelere yer verdi: "Belediyenin yerel seçimlerde en büyük adayı biziz. Adayımız şuan yok ama herkese kapımız açık. Aday olacak şahıslar önce partimize üye olacak, sonra aday adayı olacak daha sonra aday olacak.


" STEPNE DEĞİLİZ"

Biz kimsenin stepnesi değiliz, bunu da kabul etmiyoruz. Ereğli küçük bir yer, kasaba politikası da yapılıyor. Herkes bir şeyler söyleyebilir önemli olan İYİ Parti Ereğli İlçe Yönetiminin ne dediğidir. Kimseyi susturmaya şansımız yok. Demokrasi var, herkes istediğini söyleyebilir son sözü Ereğli İlçe Teşkilatı söyleyecektir. O da en doğruyu bulup gerekli sözü söyleyecektir.


"İKTİDARI İSTEYEN VE HEDEFLEYEN PARTİYİZ"

Biz iktidarı isteyen ve hedefleyen bir partiyiz. İktidar yolunda yürüdüğümüze göre hiçbir partinin ve kişinin stepnesi değiliz. Cumhurbaşkanlığı başkanlık sisteminde de kendi adayımızı çıkarıyoruz, kimse ile ittifak da yapmıyoruz. Bizimle yola girmek isteyen aday olmak isteyen kim varsa kimseye ön yargımız yok, herkese kapımız açık, herkes gelebilir.


"BİZ YEREL GÜNDEMİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Biz genelde ülke gündeminden ziyade yerel gündemi değerlendireceğiz. Ülke geneline genel merkez zaten değerlendiriyor, bizim ekstra birşey söylemeye gerek yok. Bizim amacımız yerelde sorun bu çözüm bu noktasını söyleyeceğiz, iktidar olursak çözüm noktasında olacağız, muhalefette kalırsak iktidarın doğrularına doğru yanlışlarına da yanlış diyeceğiz"


MÜTHİŞ BİR BİRLİKTELİK YAKALANDI

İlçe kurucularından ve yeni yönetimde yer alan Mesut Ustamehmetoğlu, partinin kuruluşunda ilçede müthiş bir birliktelik yakaladıklarını, hedeflerinin ise Genel Başkan Meral Akşener'i Cumhurbaşkanı yapmak ve iktidar olmak olduğunu kaydetti.


(Haber:
Mustafa Kemal Bektaş)