19 Eylül Gaziler Günü, yapılan yazılı açıklamalarda kutlandı.
Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle mesaj yayınladı.
Madenoğlu, açıklamasında, “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından  M Kemal ATATÜRK’e ‘Gazilik’ unvanı  verilişinin 94. yıldönümünü yaşadığımız bu gün geçmişten günümüze bu topraklara Türk mührünü vuran, vatan sevgisinin sembolü gazilerimize de şükranlarımızı sunduğumuz ayrıcalıklı bir gündür.
Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimizin bize emanet olduğunu bilmek,  onları saymak ve sevmek ortak görevimizdir.   Türkiye Cumhuriyetinin büyük yurt sevgisi ile yaşamını ülkesine adayan şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere  emaneti olduğunun bilincindeyiz..
Bu vesileyle  vefanın, cesaretin ve kararlılığın timsali olan ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize, tüm sevdikleriyle beraber, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve esenlik dolu bir ömür diliyorum” dedi.

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN: Ülkemizin hürriyeti ve bağımsızlığında, bölünmez bütünlüğünde çok önemli bir yere sahip olan şanlı tarihimizin ebedi kahramanları gazilerimiz, aynı zamanda vatan sevgisinin de sembolleridirler.
Şehitlerimizle birlikte toprağı vatan, insanı ulus yapan gazilerimiz, ülkemizin bağımsızlık ve hürriyeti için şehit olmayı göze almış, ülkemizin kahramanlık destanlarının en önemli unsurları, milletimizin baş tacıdır. Sonsuza dek taşıyacakları büyük bir onurun sahibi olan gazilerimizi milletimiz, dün olduğu gibi bugün de yarın da hiçbir zaman unutmayacaktır.  Vatan sevgisinin nesilden nesile taşınmasında da önemli bir katkıya sahip olan gazilerimiz, bu sevginin sembolleri olarak da tarihte yerini almış ve bundan sonra da almaya devam edecektir.
Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e , TBMM tarafından 19 Eylül 1921’de “Gazilik” ve “Mareşallik” rütbesi verilmesinin 94. Yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Ebediyete intikal eden tüm gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de huzur ve mutluluklar diliyorum.

CHP İL BAŞKANI ERTUĞRUL KOLTUK: Ülkemizin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları kahramanlıkları hafızalardan silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır. Şanlı tarihimizde  şehitlik makamı ile birlikte anılan diğer mertebe vardır ki bu Gazilik mertebesidir.
Yüzyıllardır barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu vatan bizlere “Şehitlerimizin , gazilerimizin ve bütün kahramanlarımızın emanetidir.
Bu duygu ve düşüncelerimle Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere O’nun silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum.
Vatanımızın bağımsızlığı için mücadele eden şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum.

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN TURPCU: CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Turpcu açıklamasında şu satırlara yer verdi:
"Hizmetlerin en üstünü olan vatan savunmasını, fedakarlıkların en büyüğü ile gerçekleştiren gazilerimiz, her türlü takdirin üzerinde minnet ve şükran duygularını hak etmektedir. Ülkemizin bağımsızlığı, vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna üstün fedakarlıklar göstererek, kanı, canı pahasına, göğsünü ölüme siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan Gazilerimizin kahramanlıkları hafızalarımızdan silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır.
Gazilerimize sunabileceğimiz her türlü hak ve sağlayacağımız  imkanın onların fedakarlıklarının karşılığı olamayacağının farkında olmakla birlikte; en iyi imkanları sunmak ve onların tüm sorunlarını çözme konusunda yoğun bir gayret içerisinde olacağımızın bilinmesini isterim. Unutulmamalıdır ki, bugünün ve yarının güçlü ve saygın Türkiye'sinin temelinde kahraman gazilerimizin yadsınamaz bir payı bulunmaktadır.
Cumhuriyetimizin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’e "Mareşal" rütbesi ve "Gazi" ünvanının verilişinin yıl dönümünde,  başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur duyduğumuz ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı ve  saygılarımı sunuyorum."