Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri büyük coşku ve heyecanla kutlandı/kutlanıyor. 19 Mayıs 2019  günü Kdz. Ereğli’deki törenler Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı  Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu ve  Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın anıt önündeki protokoldeki yerlerini alması ile başlayan törende, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Keleş konuşmasıyla anlattı. Keleş,  “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkarak 19 Mayıs’ta Samsun’a ulaşmasıyla başlayan İstiklal Mücadelemizin mihenk taşlarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. Yılı vesilesiyle, başta Samsun olmak üzere tüm Türkiye’de büyük bir gurur, onur ve şerefle kutlamak, bu uğurda şehitlerimiz başta olmak üzere kahraman gazilerimizi de dualarla anmak ve geleceğin Türkiye’sini oluşturacak özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve cumhuriyetimizin teminatı aziz Türk gençlerinin neler yaptıklarını görmek için toplandık. Törenimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” Sözleriyle başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

MİLLİ MÜCADELENİN BAŞLANGICI

“Kurtuluşa giden süreçte, diğer mazlum milletlere de örnek teşkil eden, asil milletimizin kadın-erkek, genç-yaşlı demeden canları pahasına omuz omuza verdiği Kurtuluş Savaşı, onurlu mücadele sonunda zaferle sonuçlanmış, ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile bugünkü Güçlü Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Büyük Atatürk, en büyük eseri Türkiye Cumhuriyetini, geleceğimizin teminatı gençlere emanet ederek onlara ne kadar güvendiğini göstermiş, Milli Mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs gününü gençlere bayram olarak armağan etmiştir.

DEVLETİMİZ BİR RÜYA ÇINARI

Her şeyin hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı değişim içinde bilimde, sanayide, sporda, teknolojide ve sanatta gençlerin enerjilerine heyecanlarına, arzularına ve hayallerine bu ülkenin ihtiyacı var.  Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye’nin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerimizle geleceğe yürüme, bu yolda onlarla yol arkadaşlığı yapmak bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Bunu yaparken nesillerimizin geçmişleriyle, ecdadımızın mirası olan medeniyet mirasımızla bağlarını güçlendirmeyi de çok önemli bir görev kabul ediyoruz. Devletimizin bir rüya çınarı olduğunu unutmadan yolumuza devam ediyoruz.  Hak ve adaletten başka terazi, ahlak ve imandan başka huzur, ilim ve irfandan başka yol olmadığını idrak etmiş, milletine, bayrağına ve devletine nasıl hizmet edeceğini düşünen nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz.

HEP BİRLİKTE GELECEĞE KOŞALIM

Biliyor ve inanıyoruz ki bir toplumda genç nesiller geçmişinden habersiz, temel değerlerine ve geleneklerine yabancı yetişirse, o ülke kendine sağlam bir gelecek inşa edemez. Bizler adaleti, hakkaniyeti ve merhameti esas alan, her insanın hukukunu gözeten, büyük medeniyetler k urmuş, insanlığa örnek şahsiyetler yetiştirmiş bir geleneğin takipçileriyiz. Bizle tarihe yön vermiş muhteşem bir geleneğin varisleriyiz. Semalarında ezanların çınladığı, ufuklarında al bayrağın dalgalandığı, özgür, bağımsız ve güçlü bir ülke olarak Milli Mücadelemizin 100. Yılında yüz akımızla hep birlikte geleceğe koşalım.

Bu duygularla aziz milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Başta  Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için fedakarca mücadele eden bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bıraktıkları aziz emanete gençlerimizle birlikte sahip çıkacağımıza, onu iftiharla koruyup gözeteceğimize söz veriyorum.”

ATA BARI

Atatürk’ü Anma ve Gençlik  Spor Bayramıyla ilgili açılan yarışmalarda dereceye girenlere protokol mensupları hediyelerini verdikten sonra, çocukların sahnelediği halk oyunlarını izledi. Bu arada Atatürk tişörtlü bir grup vatandaş el ele tutuşarak büyük coşku ve heyecanla Ata barı  oynadı.

Protokol mensupları ve vatandaşlar İnönü Parkı’nda İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikleri ziyaret ettiler ve özellikle judo gösterilerini dikkatle izlediler.