30 Ağustos Zafer Bayramı, Kdz. Ereğli'de yapılacak etkinliklerle de kutlanacak. İlçe Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle 09.10'da Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ile başlayacak tören Kaymakamlık binasında tebriklerin kabulü ile devam edecek.

Devrim Bulvarı'ndaki diğer tören ise 10.00'da Kaymakam, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı ile Ereğli Belediye Başkanının törene katılanların bayramını kutlaması ile başlayacak. İstiklal Marşı'nın okunması, komutanlıkta görevli bir personelin günün anlam ve önemine ilişkin belirten konuşmasının ardından folklor ekibi gösterisi ve tören geçişiyle program sona erecek.


KUTLAMALAR:


CHP MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ:

 

Başkomutan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklal ya ölüm” emriyle  emperyalizme karşı büyük bir mücadele yürüten Türk ulusu, egemenliği ve onuru için neleri göze alabileceğini, Kurtuluş Savaşı ile tüm dünyaya göstermiştir.

 

Türk milletine bağımsız, çağdaş ve saygın bir devlet kurmanın yolunu açan bu zafer, tarih sayfalarına yazılan kahramanlık destanlarından biridir.

 

Bu nedenle, Büyük Önder Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının büyük mücadelelerle kurdukları Cumhuriyet'e ve Atatürk ilkelerine sahip çıkmak için daha fazla çaba sarf etmeli, gelecek kuşaklara bu değerlerin korunmasının önemi daha güçlü biçimde anlatılmalıdır. 

 

Atatürk’ün öngördüğü çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek için, Cumhuriyet'in bize sunduğu demokrasi kültürünü yaşam biçimi olarak benimsemeli, laiklikten ve hukuk devleti ilkelerinden taviz verilmemeli, insan hakları ve demokratikleşme alanlarındaki eksiklikler hızla giderilmelidir.

 

Bu konuda sağlanacak başarı, aydınlık yarınların kurulabilmesinin yolunu açacaktır.

 

Kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizden aldığımız güçle, Atatürk’ün ilkeleriyle aydınlattığı yoldan kararlı bir şekilde ilerlemek için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız.

Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor, şanlı ordumuzun ve tüm yurttaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.

 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL:

“Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adıdır. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla ve erkeğiyle ülkemizin her bölgesinden birlik-beraberlik içerisinde milletimizin bağrından çıkan kahraman ordumuz, bu savaşta Türk Milletinin gücünü ve cesaretini kanıtlamış, kazandığı bu büyük zaferle de ülkemiz tarihine adını yazdırmıştır. Bu büyük zafer yeni neslimize çok iyi anlatılmalı, milletimizin 30 Ağustos ruhu ise gençlerimize örnek olarak gösterilmelidir.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümünü en kalbi duygularımla kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

GÜLÜÇ BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN DEMİRTAŞ:

Aziz Milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferinin doksanaltıncı yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustosta başlayan ve 30 Ağustos 1922 de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti Hürriyet ve Bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.
30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, tarihi şanlı zaferlerle dolu Aziz Milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır.
Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı Zaferin doksanaltıncı yıldönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygularla; Saygıdeğer Gülüç’lü hemşerilerimizin, Aziz Türk Milletinin ve kahraman Türk Ordusunun tüm mensuplarının “30 Ağustos Zafer Bayramı’’nı kutluyorum.


GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI GENEL BAŞKANI AHMET DEMİRCİ

"30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, ulusumuzun, emperyalizme karşı verdiği büyük mücadelenin sonunda yeniden diriliştir. Kahraman ordumuz, Başkumandanlık Meydan Muharebesi ile Anadolu topraklarının ulusumuzun vatanı olduğunu, önünde durulamaz bir iradeyle tüm dünyaya ispatlamıştır. Bizler, 30 Ağustos zaferini kazanan tam bağımsızlık karakterine sahip bir ulusun evlatları, maden işçileri olarak ülkemizin geleceği için yeraltı zenginliklerini tespit etmek ve yeryüzüne çıkararak ülkemizin ekonomisine kazandırmak için her türlü fedakarlıkla çalışıyoruz, çalışacağız. Ulusumuza bağımsızlığını kazandıran büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla kahraman ordumuza şükranlarımızı sunuyoruz."