Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü spor salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

 

YÜZDE 12'LER CİVARINDA

Programda konuşan Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, engelli duruma düşmenin hayatın bir gerçeği olduğunu ve her insanın başına gelebilecek bir durum olduğunu söyledi ve “Bütün dünyada olduğu gibi Türkiyemizde de maalesef engelli vatandaşlarımız var. Fiziksel, zihinsel, görme, işitme ve benzeri konularda maalesef ister doğuştan ister sonradan olsun engelli olan vatandaşlarımız var. Türkiyemizde bu oranın yüzde 12’ler civarında olduğunu rakamsal olarak da 6-7 milyon civarında olduğunu biliyoruz. Bu gelişmiş dünya ülkelerinde de bir hayli fazla orana sahip.”dedi.

 

“DEVLETİMİZ, ENGELLİLERİMİZ İÇİN HER ANLAMDA DESTEK SAĞLIYOR”

Madenoğlu, engellilik durumunu hayatı yüksek standartta yaşamaya engel bir hal olarak görmediğini ifade etti ve “Engelli kardeşlerimizde ve onların aileleri de hayatlarını tıpkı engelsiz vatandaşlarımız gibi sürdürmek azim ve gayretinde bunu da biliyoruz. Devletimiz, hükümetimiz ve vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve ilgili tüm kuruluşlar engelli kardeşlerimizin hayatlarını en iyi bir şekilde sürdürebilmesi, ekonomik olarak, sosyal olarak ve fiziki olarak zorluklarla karşılaşmamaları için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Nitekim, devletimiz engellilerimize gerek istihdam alanında gerekse hayatlarını kolaylaştırma anlamında ve sosyal devlet olmanın bir gereği olarak maddi anlamda her türlü desteği yerine getirmektedir. Her alanda engelli kardeşlerimize kolaylıklar sağlanmaktadır. Devletimiz sosyal bir devlet olma gereğini her alanda yapmaya çalışmaktadır. Ama bizler engelli olmayan vatandaşlar olarak engelli kardeşlerimize asla onlara acıyarak ya da farklı bir düşünceyle değil içimizden birileri olarak davranmak durumundayız. Bir engellimizi incittiğimiz zaman onun ailesini de incitmiş kendisini de incitmiş ve onu kırmış olduğumuzun farkında olmamız lazım.”diye konuştu. 

 

"GAYRETİ GÖSTERİYORLAR"

Madenoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "İlçemizde gerek belediyemiz gerekse ilgili kuruluşlar gerçekten engellilerimizin hayatlarını kolaylaştırıcı şekilde çalışmalarını yapmaktadırlar. Ben bu konuda bütün ilgili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buradaki rehabilitasyon merkezlerimiz gerçekten engelli vatandaşlarımızın huzurlu ve rahat bir şekilde hayatlarını idame ettirebilmeleri için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. O yüzden ben bu merkezlerimizin yetkililerine de gerçekten teşekkür ediyorum. Burada kurulu Fiziksel Engelliler Derneğimiz de gerçekten bu vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olmaktadır, bu kurumumuzun yetkililerine de teşekkür ediyorum"

 

UYSAL, “ENGELLİLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, her insanın aslında bir engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, “şunu bilmemiz lazım. Engelli olmak bulaşıcı bir hastalık değildir. Bir saniye ya da bir nefes sonra engelli olabiliriz. Bu yüzden tüm toplum özellikle de şu an engelli olmayan tüm vatandaşlarımız bu konuya hassasiyetle durmalılar. Bizler belediye olarak Kdz.Ereğli’de gerek engelli durumda olan çocuklarımıza, kardeşlerimize sahip çıkmaya dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edeceğiz"

Program konuşmaların ardından ilçedeki rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören öğrencilerinin çeşitli dans gösterileri ve müzik dinletileri ile devam etti. Katılımcılar verilen ikramlarla birlikte öğrencilerin performanslarını izleyerek keyifli bir gün geçirdi.