Zonguldak'ta 1977 yılında bir lokantada bulaşıkçı olarak çalışan Hüseyin Gencer, bugün günlük ortalama 600 kişilik yemek çıkartan iki katlı lokantanın sahibi oldu.

1977 yılında bulaşık yıkamak için girdiği lokantada, çıraklık, kalfalık dönemlerinden sonra aşçı ustası olmayı başaran Hüseyin Gencer, 1989 yılında tartıştığı patronuyla yolları ayırdı. Bir kahvehanede bardak ve bulaşık yıkamak için yeniden iş hayatına başlayan Hüseyin Gencer'in, yaşlı bir aşçı ustasının kendi lokantasını devir etmek istemesiyle tüm hayatı değişti. Çaycuma ilçesi eski adli duraklarının bulunduğu iş hanındaki lokantayı satın almak isteyen Gencer, babasının bile kefil olamamasına rağmen lokantayı almayı başardı. Bugün iki katlı ve ortalama 600 kişilik yemek çıkaran Gencer yaşadığı sıkıntıları ise şöyle anlattı: bu mesleğe 1977 yılında bulaşık yıkayarak, başladım. Bulaşıktan, çıraklığa, sonra ise kalfalığa, kalfalıktan da ustalığa geçtim. 1989 yılında o zamanki patronumla bir sürtüşme yaşadım. Oradan ayrıldım. Ama işi bırakmadım. Kızdım kahveye geçtim. Orada bir usta vardı, beni çağırdı. Çalışmaya gücüm yok, lokantayı sana vereyim dedi. Bende para olmadığını söyledim. Benden o günkü para ile 2.5 milyon istedi. Taksit taksit verebileceğimi söyledi. Ayda 300 bin lira taksitlerle 1989 yılında dükkanı aldım. O zaman babam bile korkusundan kefil olamadı. Eşimden altınlarını istedim, onları aldım. Ayda 300 TL taksitle 10 ayda dükkanı aldım. İşyerinden kazandığım para ile ilk olarak, şuan oturduğum evin demirlerini aldım. Ondan sonra Perşembe de kardeşime fotoğraf dükkanı açtım. Allah, 'yürü ya kulum' dedi, ben de yürüdüm. Son olarak buradaki lokantayı açtım. Bu lokanta iki katlı. O dükkandan kazandığım parayla bu dükkanı aldım. Gencer Lokantası'nın sahibi olan Hüseyin Gencer, lokantada şuanda 8 personel istihdam ediyor. Gencer, hafif ve kaliteli yemeklerin yanı sıra temiz, hijyen ve güler yüzlü hizmet nedeniyle de lokantanın halen daha tercih edildiğini ifade etti.