Alaplı Belediyesi 1.Ramazan Feshane Şenlikleri’nde sahne almak üzere Ramazan ayının birinci günü Alaplı ilçesine gelen ve 4 gündür her akşam Feshane Şenlikleri sahnesinde ülkelerine özgü halk oyunları gösterilerini sunan Bulgaristan Milli Folklor Ekibi, Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu ve Alaplı Kaymakamı Aydın Memük’ü makamlarında ziyaret ettiler.

Aynı zamanda ekibinin tercümanlığını yapan Ceylan Ziya Demirev liderliğindeki Bulgaristan Milli Folklor Ekibi ilk olarak Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Çimenoğlu’na,  ülkelerini ve yaşadıkları bölgeyi tanıtıcı hediyeler takdim eden Bulgar Folklorcular, 4 gündür Alaplı’da misafir olduklarını ve ilçenin misafirperverliğinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Ekip Lideri Ceylan Ziya Deamirev, Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu’na misafirperverliğinden ve ilgisinden dolayı teşekkür ederek, “4 gün boyunca Alaplı Belediyesi ve Alaplı olarak bizi en iyi şekilde misafir ettiğiniz için teşekkür ederim. Biz kültürümüzü sizinle paylaşmak için buraya geldik ve çok memnun kaldık. Önümüzdeki yıl yine davet ederseniz yine gelmek isteriz. Ayrıca biz de sizleri kendi ülkemize davet ediyoruz” dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu da, Bulgaristan ve Türkiye’nin birbirine komşu iki ülke olduğunu ve iki ülke halkları arasında tarihten gelen kültürel bağlar bulunduğunu belirterek, “ Birbirine fazla uzak olmayan iki ülkenin kültürlerini bu tür etkinliklerle birbirleriyle paylaşması hepimizi memnun ediyor. Sizler ülkemize gelip kendi kültürünüzü bu tür etkinliklerde tanıtıyorsunuz. Bizler de sizin ülkenizde kendi yöresel ve ulusal kültürümüzü sergilemek isteriz” dedi. Başkan Çimenoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sizlerin Alaplı’daki gösterileri ilçemiz halkı tarafından büyük bir beğeniyle izlendi. Folklor gösterilerinizle etkinliklerimize farklı bir renk kattınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah, önümüzdeki yıl da sizi davet edeceğiz.”

Konuşmaların ardından Başkan Çimenoğlu da Bulgaristan Folklor Ekibine ilçeyi sembolize eden şilt ve ilçeyi tanıtıcı büroşürler takdim etti.

Bulgaristan Milli Folklor Ekibi Alaplı Kaymakamı Ayıdn Memük’ü de makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülkenin yöresel folklor kültürleri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.