Son dönemde ülkemizin gündeminden düşmeyen yolsuzluk davaları, Suriye ile savaş senaryoları, açılım süreci ile ülkenin bölünmenin eşiğine getirilmesi, Cumhuriyetimizin temel ilkelerinin bir bir ortadan kaldırılması çalışmaları karşısında, ülke tarihinin en büyük kitlesel halk hareketlerine tanık olduk.

Aydınlanmanın karşısında, ülkeyi ortaçağ karanlığına sürüklemek isteyenlere, en doğru yanıtı halk vermiştir.

Ancak meydanlardaki talep, seçim sonuçlarına yansımamıştır. Elbette bunun çeşitli gerekçeleri vardır. Ancak, biz Atatürkçü, yurtsever, çağdaş, ilerici, tam bağımsızlıktan, ulusal egemenlikten ve emekten yana güçler olarak; mücadelemize devam edeceğiz.

Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı ve bir de genel seçim vardır. Bu seçimler ülkenin geleceğinden kaygı duyan her kesim için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

23 Nisan 1920 tarihi, Ulusal Egemenliğimiz, Demokrasimiz ve Cumhuriyetimizin temel değerleri açısından milattır. Türkiye’yi emperyalizmin işgalinden kurtaran kurucu meclisi saygıyla selamlıyoruz.

23 Nisan 2014 tarihinde ise önemli olan; vatandan, cumhuriyetten ve emekten yana; hukuk ve demokrasi kurallarını işletecek bir yönetimin önünün açılabilmesidir. 

Siyasi Partiler, Demokratik Kitle Örgütleri, Sendikalar ve Meslek Odaları başta olmak üzere tüm kurum ve kişileri, bu hedefin gerçekleşmesi için ortak çaba göstermeye çağırıyoruz. 

Bu nedenle; Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, laik, demokratik ,sosyal hukuk devletimiz ve geleceğimiz için; 23 Nisan 2014, saat 13:00’de , tüm halkımızı Anıtkabir Tandoğan girişinde buluşmaya davet ediyoruz.

                                                            Tansel ÇÖLAŞAN
                                                            Genel Başkan