AKP Zonguldak İl Başkanlığı'nın il merkezinde görev yapan ulusal haber ajansları temsilcileri ve yerel medya çalışanlarına yönelik düzenlediği toplantıya, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen'in görevden alınması konusu damga vurdu. Basın mensuplarının TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen'in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından görevden alınıp alınmayacağı yönündeki sorusuna muhatap olan AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, yapılan faaliyetlerin ortada olduğunu, ortada başarının görülmediğini söyledi. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda 6 yıldır görev yapan Genel Müdür Rıfat Dağdelen'in görevden alınma iddiaları ve ardından yaşanan süreci değerlendiren AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, sendikaların süreci sulandırmaya kalktığını ifade etti. Sendikaların durumu siyasi polemik yapmaya kalktığını belirten Uçar, "TTK'da 6 yıldır kesintisiz görev yapan genel müdür istisnadır. Siyasi polemik yapmaya kalktılar. Ekip halinde bir yerlere ulaşmaya kalktılar." dedi.

Uçar, 2,5 yıl önce aynı duyguları kendisine ilettiğini ifade ederek, "Üretim zararı 325 trilyondan 453 trilyona gelmişse yetkililer bununla ilgili tasarruf kullanır. Demokratik kitle örgütleri çıkıp 'Başarılıdır, işine devam etsin' diyor. Öbür taraftan bakıyorsunuz kurum zarar ediyor. Kuruma 300 trilyon civarında yatırım yapılsın. Ondan sonra da 'bunda siyaset var' deyin. Buna kargalar bile güler. Dağdelen, benim de bulunduğum bir ortamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'na teknik eleman ve memur sayısının fazla olduğunu söyledi. Ama başka kurumlardan ahbap çavuş münasebetiyle memur ve teknik elemanları kuruma aldı. Kurumun bugün 5 bine yakın işçiyle üretimde çalışması lazım. Bakanlığımız bu konuyla ilgili daha önceden tedbir almalıydı. TTK'nın atıl arazilerini hala güvenlik koruyor." diye konuştu.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı İsmail Öztürk ise İl Merkezi'ndeki Basın Yayın ve Medya kuruluşları ile ajansların üst düzey yönetici ve temsilcileriyle kaynaşmak ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla her ay düzenli sohbet toplantıları düzenleyeceklerini kaydetti. Bu toplantılardan birinin de önümüzdeki günlerde Ereğli'de gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Öte yandan, İl Başkanı Uçar, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3. Büyük Kongre'de MKYK üyeliğine seçilen Emine Çift'i altınla ödüllendirdi. Kadın Kolları İl Başkanı Arife Dereli de Çift'e bir buket çiçek hediye etti.