İstedikleri yerde yolcu indir bindir yapan, bir çoğunda havalı korna bulunan, özellikle Meydanbaşı ile Erdemir Caddesi arasında milim milim giderek trafiği kilitleyen, devletin çıkarttığı kanunları takmayan Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi'ne kayıtlı belediye kontrolündeki otobüslere Fiziksel Engelliler Derneği'nden de sert tepki.

 

Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, ilçe genelinde toplu taşıma araçlarından engellilerin ücretsiz yararlanma hakkı bulunduğunu ancak bu haklarının gasp edildiğini bildirdi. Derneğe 80’e yakın engellinin toplu taşımada yaşadığı sorunlar nedeniyle başvuruda bulunduğunu belirten Dernek Başkanı Şentürk gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Fiziksel Engelliler Derneği engellilerin sahip olduğu ücretsiz ulaşım hakkının gasp edilmesine müsaade etmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hiç kimse kendini hukukun üzerinde görme hakkına sahip değildir. Buradan halk otobüslerinde engellilere sorun çıkaran kişilere seslenmek istiyorum. Devletin engellilere tanımış olduğu bu hakkı ya siz vereceksiniz ya da biz hukuk içerisinde hakkımızı alacağız”

 

“TRAFİKTE BU TERÖR NE ZAMAN BİTECEK?”

Geçtiğimiz günlerde kurallara uymadıkları gerekçesi ile 5 halk otobüsüne cezai işlem uygulanırken tüm uyarı ve açıklamalara rağmen bazı otobüslerin kafalarına göre ilçede güzergah belirlemesi, istedikleri yerde yolcu indir bindir yapması, havalı korna kullanması adeta ilçe trafiğini felçe uğratmasına seyirci kalınması ise tepki çekiyor. Kdz.Ereğli Belediyesi’nin bu konuda biran önce bir çalışma yaparak ilçede yaşanan trafik çilesinin önüne geçmesi bekleniyor. Vatandaşlar gazeteniz Önder’e yaptıkları açıklamada tepkilerini şu sözlerle dile getiriyor:

“Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi, Ereğli Belediyesi kontrolünde yani yetki belediyede. İlçe genelindeki trafik akışına lütfen bir bakın, istedikleri yerlerde yolcu indir bindir yapıyorlar, Meydanbaşı yokuşundan Erdemir caddesini milim milim giderek trafiği adeta kilitliyorlar yine lüften yetkililer gidip bir baksın, bu kadar vurdumduymazlık olur mu bu halk bu kadar çileyi çekmek zorunda mı? Ereğli’de isteyen istediği şekilde hareket edebiliyor mu? Bu yetkiyi bu gücü kimden alıyorlar? Değişim rüzgarı dedik bunlar aynı kalırsa vah Ereğli’nin haline?”