Karadeniz Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, kent merkezindeki çeşitli oyun alanlarına konulan ve çocukların temiz çevre bilincine erişmelerinde katkısı olması açısından dizayn edilen Palyaço Çöp Kutuları, bazı kendini bilmezler tarafından tahrip edildi.

İlk etapta kentin sahil kesimindeki çocuk oyun alanlarına yakın noktalara konulan Palyaço Çöp Kutuları, özellikle çocukların ilgisini çekerken, çevre temizliğinin önemi konusunda duyarlı yetişmeleri istenen çocuklarımız için 18 Haziran Parkı’na yerleştirilen çöp kutularından birinin baş kısmının çalındığı gözlendi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Karadeniz Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kent genelinde vatandaşlarımızın çevre temizliğine karşı duyarlı ve daha hassas olmalarını sağlamak açısından her türlü yatırım ve çalışmayı yapmalarına rağmen, bu yöndeki çalışmaları sekteye uğratmak isteyen bazı kendini bilmez şahısların, çeşitli toplu kullanım araçlarına zarar vermek suretiyle maddi kayıplara sebebiyet verdiklerini bildirdiler. Yapılan açıklamada, belediye tarafından daha temiz bir Ereğli adına yapılan çalışmalara verilen her zararın vatandaşlardan alınan ve yine vatandaşlar için kullanılan vergilerin yok olması anlamına geldiği vurgulanarak; “Bu kent hepimizin olduğu gibi, bu kent için yapılan her çalışma da bizler için yapılıyor. Dolayısıyla da bu yatırımlar için harcanan her kuruş, vatandaşlarımızdan alınan vergilerden sağlanıyor. Yapılan çalışmalara verilen zararlar da dolayısıyla sadece belediyeye değil, tüm halkımıza verilmiş zararlardır. Vatandaşlarımızın çevreye zarar vermemelerini ve zarar vermek isteyenleri de uyarmalarını istiyoruz”, ifadelerine yer verildi.