Adıyaman’ın Gerger ilçesine tayini çıkan Gökçebey Kaymakamı Bülent Hamitoğlu’nun yerine atanan Rize’nin Çardak İlçe Kaymakamı Bünyamin Bilgin, önceki gün itibariyle görevine resmen başladı. Kaymakam Bilgin, ilçe daire amirlerini makamında kabul ederek, çalışmaları hakkında brifing aldı. 
Kaymakam Bünyamin Bilgin, 1987 yılında doğdu. İlk ve orta öğretimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Dumlupınar Üniversitesi Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi’ni bitirdi. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nda Dernekler Denetçi Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2010 yılında Kaymakam Adayı olarak Rize Valiliği emrine atandı. Kaymakam refikliği stajını Afyon'un Sandıklı ilçesinde, Mülkiye Teftiş stajını Muğla, Milas-Yatağan'da, Kaymakam Vekilliği'ni Fındıklı ilçesinde yaptı. Bir yıl süreyle Amerika'nın Virjinya eyaletinde The Univercity of Virginia Tech'de eğitim gördü. Büyükelçilik stajını Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçiliği'nde Büyükelçi Namık Tan refakatinde yaptı.
GAZİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Kaymakam Bilgin’in mesajı şöyle:
“Vatanını canından aziz bilen, bağımsızlığımızın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak,  gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz. 19 Eylül’ün yurdumuzun her yerinde ‘Gaziler Günü’ olarak anılması, gönlümüzde yerleri her zaman farklı olan kahraman şehitlerimize, cesaret timsali gazilerimize karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı vermiştir. Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin mirası ve emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak ve ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için elbirliğiyle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Atatürk'e ‘Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin yıldönümü ve Gaziler Günü'nde, Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” (Haber Merkezi)