AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç'ın yanı sıra çok sayıda kişinin katılımı ile Ereğli-Devrek karayolunda incelemelerde bulundu. Kızılcapınar mevkisi başta olmak üzere Devrek ilçe girişine kadar bölgede incelemelerde bulunan Çaturoğlu ve Bölge Müdürü Özendi, çalışmalara ilişkin detaylı bilgiler aktardı.


"AŞKIMIZ HİÇ BİTMESİN"

Çaturoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Önemli bir gün uzun yıllardan beri yapımı devam eden ve adına şarkılar yazılan, 'Aşkımız hiç bitmesin, Ereğli-Devrek Yolu gibi olsun' denilen, meşhur Ereğli-Devrek yolu güzergahı içerisindeyiz. Sizlerin de malumunuz olduğu üzere Devrek’ten Ereğli’ye kadar bu yol üzerinde çok çeşitli bölümlerde hem sanat yapısı köprü gibi menfez gibi taş duvar gibi hem de yol çalışmaları son derece hızlı bir şekilde devam ediyor. 

HAVA ŞARTLARINA RAĞMEN...

Kış olmasına rağmen hava şartları el vermemesine rağmen çok büyük bir makine parkıyla burada inşaat grubumuz çalışmalarına devam ediyor. Burası Devrek’teki heyelanla birlikte yolun belirli bir kısmı 32 kilometrelik yolumuzun ödenek problemi yok. Geçen yıl ihalesi yapıldı 146 milyon artı KDV ödeneği var ve hızlı bir şekilde de çalışma devam ediyor. Bu yıl 25 kilometreye kadar yapılacak. 2017 yılı içerisinde bütün sanat yapılarıyla birlikte üst yapılarıyla birlikte bitmiş olacak.


660 GÜN SÜRESİ VAR

Diğer geri kalan kısım 7 kilometre de 2018 yılı içerisinde tamamlanarak yolun bu grubu tamamen bitecek. 0-32 kilometre arasında Bayburtlu firma, 32-56 kilometre arasında Aslanlar firması çalışıyor. Onlar da orayı inşallah 2018 yılında toparlayacaklar. Eğer çok büyük bir doğal afet heyelan gibi bir engel olmazsa Ereğli-Devrek yolumuz 660 gün süresi var, 2018’in sonunda tamamıyla trafiğe açılmış olacak.





"HUZUR İÇERİSİNDE BU YOLDAN GEÇECEKLER"

Bu çok önemli bir olay. Bu sadece buradan 140 tane köyün çalışacağı bir yol değil aynı zamanda Ereğli ve Ereğli’den sonraki İstanbul’a kadar olan böyle ile Devrek, Çaycuma, Gökçebey ve Bartın, Karabük istikametini iki havzayı birbirine bağlayan bir yol. Bu yol bittiğinde ben eminim ki bu havzanın insanları İstanbul istikametine bu yoldan gidecekler ve bu yolun içerisinde beldelerimiz var bu yol üzerinde köylerimiz var ve köylerimiz yol iyi olmadığı için göç vermiş durumda. Bu yol bittikten sonra buralardaki bütün köylerimiz tekrar göç alacaklar ve insanlar gündüz işine ilçede görüp akşamda köydeki evlerine huzur içerisinde bu yoldan gelebilecekler.


"BURASI BİRAZ GARİBAN KALMIŞTI"

Hizmet odaklı siyaset yapmaya çalışıyoruz. Ereğli-Devrek yolunu diğer yollarımız gibi önemsedik. Burası biraz gariban kalmıştı. Israrla bu işin üzerine durduk, bu yol olmazsa olmazımız dedik. Bu yolun ödeneği bitmişti, ihalesinin yeniden yapılması gerekiyordu. 




HASTANE KAVŞAĞI MAHKEMELİK

Hastane kavşağında bir kamulaştırma ile ilgili sorunumuz var. Orası yapılamadığı için zaman zaman da şikayetlere neden oluyor. Dava devam ediyor, bittiği an standartlara uygun bir çalışma yapılacak. Yine bunlarla bağlantılı olmak kaydı ile Ereğli hastane kavşağına, Alaplı balıkçı barınağından başlayan Organize Sanayi Bölgesi, Kepez bölgesinden geçip kavşağı bağlayan bir çevre yolu için de çalışma içerisindeyiz. Bunun programa alınması için yoğun bir çaba harcıyoruz. Bakan beyin de notları arasında duruyor.


ZONGULDAK-DEVREK KARAYOLU

Problemli bir yolumuz da Zonguldak-Devrek arasındaki sanat yapısı bitmiş ama kaplaması yapılmamış olan yolumuzda onun da ihalesi yapıldı. Hava şartları düzelir düzelmez çalışmalar başlayacak, ödenek sorunumuz da yok"




LİTERATÜRE GİRDİ

Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi de, Ereğli-Çaylıoğlu arasının 2017 yıl sonu, Ereğli-Devrek karayolunun da 2018 yılı sonu itibariyle tamamen ulaşıma açılacağını müjdeledi. Tek korkularının yaşanabilecek bir heyelan olduğunu vurgulayan Özendi, "Devrek heyelanı dediğiniz zaman karayolları teşkilatında genel müdürlüğümüzde ve bakanlığımızda resmen literatüre giren bir heyelandan bahsediyoruz. Yani tüm Maden Tetkik Aramanın haritalarında da zaten bu heyelan mevcut. Bizim karayollarının ciddi anlamda üzerine kafa yorduğu bir heyelan oldu. Bizim için aynı zamanda bir okul oldu burası. Araştırma ekiplerimiz sürekli çalışmalarını yaptılar onların neticesinde projeler ortaya çıkarıldı. Çalışmalarımız ağır aksak da olsa inşallah sizlerin de belirttiği gibi artık son aşamasına geldi.




2 FİRMA ÇALIŞIYOR

2017 yılı değerlendirme toparlanma yılı olacak. Ereğli-Devrek yolunda toplamda 56 kilometrelik yolda iki firmamız çalışıyor. Devrek’i sıfır kabul edersek Devrek’ten 32 kilometreye kadar bir firmamız, 32 ile 56 kilometre arasında başka bir firma çalışıyor. Her iki firmamızın da karayollarından yetkili arkadaşlarımız da burada kontrollerini yapıyor şeflerimiz de sürekli işin başındalar.


1 NİSAN'DA SAYI ARTACAK

Kışın en yoğun yaşandığı zamandayız bugünlerde bile biz bu şantiyelerimizi kapatmadık. Her iki şantiyemizde de kış aylarında çalışmalara devam ettiler. Asıl yoğun çalışma da Mart ayından sonra başlayacak. Bizim normal resmi çalışma takvimimiz 1 Nisan’da başlar. 1 Nisan’dan itibaren şuanda ki çalışma katlanacak. 2017 Yılında çok ciddi bir çalışma ile yüzde 80’ler seviyesine getireceğimiz yolu 2018 yılında da tamamlayacağız. 



"HERHANGİ BİR SIKINTI YOK"

Herhangi bir ödenek sıkıntısı yoktur. Hükümetimiz, devletimiz sağ olsun gerekli her türlü açılımı yapmıştır. Bu noktada ödenekleri ihaleleri her şeyi tamamdır yolun, teknik anlamda da bir sıkıntımız yok"



(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)