Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO ) Başkan Adayı Arslan Keleş,  Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sezer’e ziyarette bulundu.  Keleş’in çalışma arkadaşlarının da katıldığı ziyarette MÜSİAD’ın önceki dönem başkanları Yusuf Karaoğlu ve Faruk Yazıcı ile MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Keleş, ziyarette yaptığı açıklamada, 15 Nisan’da Ereğli’nin bundan sonraki kaderini belirleyecek, kendilerinin ve şehrin çok önemsediği TSO organ seçimleri olduğunu söyledi. Bu bağlamda tüm sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri ve TSO üyelerini ziyaret ederek yapmak istediklerini ve yapacaklarını anlattığını belirten Keleş şöyle konuştu:

 

"SORUNLARDAN BİRİ BİRLİKTELİK"

“Şehrimizin en büyük sorunlarından bir tanesi birliktelik.  Bir araya gelememe sorunu var.  Biz arkadaşlarımızla birlikte , bunun nasıl üstesinden gelebileceğimizi en başından beri göstermiş bulunuyoruz.Bu konuyla ilgili olarak çok güzel bir örneğiz. Bu konuda gelecek kuşaklara çok güzel bir örnek olacağız.  İnsan ömrü kısa. Geride bir şeyler bırakmak lazım. İyi işler bırakmak, iyi yapılan işler, organizasyonlar bırakmak lazım ki örnek olabilelim. Biz bu amaçla yola çıktık. MÜSİAD ülkemizin ve bölgemizin en saygın kuruluşlarından bir tanesi. Üyelerine baktığınızda tamamına yakını sanayici ve iş adamlarından oluşuyor. Ülke Menfaatleri ve doğruları için mücadele eden bir kuruluş. Ereğli yerelinde ciddi bir başarınız var. Diğer başkanlarımız da var burada. Sevdiğimiz, birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız. Biz de gücünü üyelerden alan, üyelerin verdiği maddi-manevi katkıyla birlikte en büyük sivil toplum kuruluşu olan TSO  yönetimine arkadaşlarımızla birlikte talip olduk.”

 

“EREĞLİ’NİN 13 BİN ÖĞRENCİYE İHTİYACI VAR”

Şehirde dokunulmamış bütün konulara dokunmaya, şehrin sahibi olduğu ama çeşitli sebeplerle ötelenmiş projelerini hayata geçirmek için mücadele etmek için yola çıktıklarını belirten Keleş şöyle devam etti: “Birkaç gün önce eski devlet hastanesinin olduğu bölgeyi arkadaşlarımızla ziyaret ettik, bir farkındalık yaratmak istedik. Neden bunu yaptık? Çünkü üniversite Ereğli’nin geleceği. BEÜ’ye tahsis edilmiş, uhdesine geçmiş bir arazi var. Üç senedir bununla ilgili yapılmış bir çalışma yok. Bununla ilgili illa birinin bir şey demesiyle değil, inandığımız doğrultuda hareket ederek oraya gittik. Şehrimizde bir an önce bu üniversite konusunun artık konu olmaktan çıkması için mücadele etmek, gerekiyorsa orada eylem yapmak gerekiyor. Ereğli’ye ait olan bir değerin bir başka yere gitmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Burası bizimdir ve Ereğli’nin geleceğidir, çarşı esnafının geleceğidir.

 

"13 BİN ÖĞRENCİYE İHTİYACI VAR"

Eğitim Fakültesi’nin bulunduğu kampüs de Ereğli’deki üniversite hayatının en baştaki yerleşkesidir. O bölgenin de gelişmesi için mücadelemizi yapacağız. Şu anda Ereğli’nin 13 bin öğrenciye ihtiyacı var, şu anda sadece 3 bin öğrenci var.  Çalışmalarımızı sürdürüyoruz, diğer konularla ilgili çok yakın zamanda açıklamalarımız olacak.  Önümüzdeki hafta bu konuyla ilgili geniş kapsamlı şekilde programımızı anlatacağız.”

 

"KIZAN, SEVİNENLER OLDU"

Keleş, “Açıklamalarımıza kızanlar oldu, sevinenler oldu. Biz bu konudaki açıklamamızı kimseyi kızdırmak veya sevindirmek için yapmadık. Bu Ereğli’nin meselesi. Burası Ereğli’nin kozmik odası, olmazsa olmazı. Bu konuda son derece duyarlıyız, buranın elden gitmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

 

SEZER: “GEÇ KALMIŞLIKLARI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

MÜSİAD Şube Başkanı İbrahim Sezer de  ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek “Ereğli’de bundan sonraki süreçte geç kalmışlıkları yaşamak istemiyoruz. Her şeye anında müdahaleler olması lazım. Ereğli’de üniversite meselesi geç kalmışlıkların bir örneği. Üç senedir, dört senedir aynı hadiselerle gündemi meşgul etmenin alemi yok.  Neşteri zamanında vurup zamanında harekete geçmek lazım. Bu da hepimizin ifade ettiği gibi birlikteliklerle olur. Dolayısıyla ben kendisine başarılar diliyorum, önümüzdeki günlerde  Ereğli’de hakikaten güzel şeyler olacağına inanıyorum.”

Keleş ve ekibi, bir süre MÜSİAD yöneticileriyle güncel konularda görüş alışverişinde bulundu.