Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, önceki haftalarda halkla buluştuğu mahallelerden Belen Yeni Mahalle ile Uzunçayır Mahallesi’nde daire müdürleriyle birlikte incelemelerde bulunarak sorunları yerinde gördü.

 

Konu ile ilgili Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu’nun haberi şu şekilde:

Önce yoğun kar yağışına sahne olan Belen Yeni Mahalle tepesinden Muhtar Naim Kaya ile birlikte incelemelere başlayan Başkan Uysal, mahallede karşılaştığı vatandaşlarında sorunlarını dinledi. Muhtar Kaya, mahallede bazı evlerin kaydığını belirtirken, bazı evlerinde kanalizasyonlarının dereye aktığını belirtti.

Mahallenin bazı sokaklarında bulunan evlerin de imar sorunu olduğunu kaydeden Muhtar Kaya, Belen’de bulunan yeşil arazilerinin çoğunun mezarlıklar yeri olarak tespit edildiğini ve mahalle halkının da burada mezarlık istemediğini söyledi.

İmar Müdürü Gökçen Karaaslan, Fen İşleri Müdürü Selda Sayan ve Temizlik İşleri Müdürü Metin Avcı ile birlikte gezdiği mahallelerdeki sorunların not alındığını ve çözüleceğini vurgulayan Uysal, daha sonra Uzunçayır Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

Mahalleyi daire müdürleriyle birlikte yaya olarak gezen Uysal, Muhtar Şaban Özcan’ın daha önceki halkla buluşmasındaki halkın isteğinin yer aldığı notlarını sordu.

Sorunlu yerleri bir bir gezen Başkan Uysal, halk otobüsleri durak yerleri, yol kenarlarındaki yağmurlama giderleri, Afet Konutları’ndaki kanalizasyon sorunu, çocuk parkı, çocuk parkı zeminin değişimi gibi sorunları yerinde görerek daire müdürlerine not aldırdı.