Kdz. Ereğli Belediyesi'nin basın bürosu adına 'Cöbekoğlu'nun kırılamayan rekoru' başlıklı haberimizle ilgili olarak yapılan açıklamada, haberimizdeki rakamların hatalı olduğu ve aynı haberdeki spot ile fotoğraf altındaki 'Görev süresi içerisinde işadamları ve esnaftan zorunlu ve gönüllü(!) bağış adı altında para toplamadı ve tarihe de şaibeli bir iz bırakmadı Kirletmeden yönetti' ifadelerinin de belediye başkanını küçük düşürme ve halkı yanlış yönlendirme amaçlı olduğu belirtildi.

 

Belediyenin yaptığı açıklamayı aynen  yayımlıyoruz:

 

Karadeniz Ereğli'de yayın yapan ve bölgemizin saygın basın kuruluşlarından biri olan Önder Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan 11 nisan 2013 tarihli Cöbekoğlu'nun Kırılamayan Rekoru başlıklı haberle ilgili olarak kamuoyuna açıklama yapmak gerekliliği doğmuştur.

 

Önder Gazetesi'nin söz konusu haberi ile ilgili olarak belirtmek istediğimiz ilk gerçek, haberde verilen bilgilerde yanlışlıkların yer aldığı bunun dışında da kamuoyunu yanlış düşüncelere sevk edecek ve hangi amaca hizmet ettiği belli olan mesnetsiz iddiaların yer aldığı yorumlara yer verildiğidir.         

 

Gazetenin haberinde Karadeniz Ereğli'de görev yapan Belediye Başkanlarının başkanlık yaptığı süreler yanlış belirtilmiştir.Zira; Eski Belediye Başkanlarımızdan Sayın Ruhi Cöbekoğlu 09.12.1973-12.09.1980 ile 25.03.1984-27.03.1994 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapmıştır. Yani bugün itibariyle 16 yıl 9 ay 5 gün belediye başkanlığı yapmıştır.

 

Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık ise 27.03.1994- 08.05.2007 ve bugün itibariyle 29.03.2009-11.04.2013 tarihleri arasında toplam 17 yıl 1 ay 24 gün Belediye Başkanlığı yapmıştır; yapmaya da devam etmektedir.

 

Söz konusu haberde yer alan hesaplamalar tamamen yanlış olmakla beraber aynı haber içerisinde yer alan 'Görev süresi içerisinde işadamları ve esnaftan zorunlu ve gönüllü(!) bağış adı altında para toplamadı ve tarihe de şaibeli bir iz bırakmadı Kirletmeden yönetti' ifadeleriyle Belediye Başkanımız sözüm ona toplum önünde küçük düşürülmeye ve halkımız yanlış yönlendirilmeye çalışılmıştır.

 

Karadeniz Ereğli halkı ve bizler, Belediye Başkanlığı görevini şerefle ifa eden tüm başkanlarımıza ve bu memleket için tek bir çivi bile çakan tüm yöneticilerimize her zaman minnet ve şükran duyduk. Kuşkusuz Sayın Cöbekoğlu da bunlardan biridir. Ancak Sayın Cöbekoğlu'na methiyeler düzülürken, aynı şeref ve sorumlulukla görev yapan Sayın Belediye Başkanımız Halil Posbıyık'ı mesnetsiz iddialarla töhmet altında bırakma girişimlerini edep dışı ve hukuka aykırı bir tutum olarak değerlendiriyoruz. Kuşkusuz kimine göre hedeflerin büyük olduğu ve seçim sürecinin yaklaştığı bir dönemde bu tür haber ve iddiaların kimlere hizmet ettiğini kamuoyu da az çok biliyor. Dolayısıyla da son 18 yılda Karadeniz Ereğli'nin gelişimini ve bugün elde ettiği modern yaşamını, Belediye Başkanımız Sayın Posbıyık ve O'nun ekibi ile gönül gönüle inşa eden Karadeniz Ereğli halkı, kaynağı ne olursa olsun ve kim tarafından kaleme alınırsa alınsın, bu tür karalamalara aldanmayacak kadar duyarlı ve vefalı bir toplumdur. Dolayısıyla da bazı kesimlere hoş görünmek amacıyla kaleme alındığı belli olan bu haberin, Sayın Belediye Başkanımızın tarihe geçen ve tüm Türkiye tarafından kabul edilen başarılarını gölgelemeye yetmeyeceğinin bilinmesini istiyoruz.

 

Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Danışmanlığı olarak, bugüne kadar olduğu gibi bugün de Sayın Belediye Başkanımızın aleyhinde yer alan mesnetsiz, saçma sapan ve hukuka aykırı tüm haber ve yorumları yakından takip ediyor ve kamuoyunu bu düzmece senaryolara karşı uyarıyoruz.

 

Asli görevi kamuoyunu doğru haberlerle yönlendirmek ve bilgi sahibi yapmak olan gazetecilerin, bilgi sahibi olmadıkları konularda yeterli donelere sahip olması için de görevimizi yapmaya devam edeceğimiz gibi, Sayın Belediye Başkanımız aleyhinde yapılan çirkin yorumlarla bilgi kirliliğine maruz bırakılan ve yanlış düşüncelere sevk edilmek istenen değerli kamuoyunu aydınlatmaya devam edeceğimizi vurgulamak istiyoruz.