Milletvekili Ercan Candan, Alaplı Yat ve Tekne İmalatçıları Kooperatifini ziyaret etti. Candan, Bürokrasi ancak bu kadar yavaş ilerleyebilir. Bürokraside işlemlerin ne kadar zamanda çözüleceğini hesapladıysanız, en az üç kat süreyi gözden çıkartmalısınız. Bu yat işi enteresan bir iş, bir zevk işi. Ben Alaplı'da bu çalışmayı duyduğumda biraz heyecanlandım ama başkan ile görüştüğümde biraz hayal kırıklığına uğradım dedi.

AYTEK Başkanı Türkoğlu ise 3 yıl önce kurulma çalışmalarına başlanan tersaneler inşaatında bürokratik engeller nedeniyle bir adım bile atamadıklarını belirterek, Ankara'daki bazı memurlardan sıkıntımız oldu. Maalesef bürokratik işlemler bizi zorluyor sözleri ile konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Alaplı Yat ve Tekne İmalatçıları Yardımlaşma ve İşletme Kooperatifi'ni (AYTEK) ziyaretinde yaptığı konuşmada, AYTEK yat tersanesi projesinin en kısa zamanda hayata geçirilmesi için çalışacaklarını söyledi.

TÜM GÜCÜMÜZÜ
KULLANACAĞIZ
Ziyaretin çok faydalı olduğunu anlatan Candan, Her sefer geldiğimde ben aynı şeyi söylüyorum. Bugünkü ziyaret benim için çok faydalı oldu. Biz zaten AYTEK Kooperatifinin problemleri olduğunu biliyorduk. Nerelerde ve son aşamasının ne olduğunu en azından birinci ağızdan öğrenme fırsatı bulduk. Önümüzdeki hafta içerisinde hep birlikte müsteşarlığa gideceğiz. Orada da projeler üzerinde tekrar bakarak biraz daha konuyla ilgili detaylı bilgi edinme fırsatı bulabileceğim. Bu kooperatifin ivedilikle hayata geçirilmesi için biz tüm gücümüzü kullanacağız. Bizim için önemli olan Alaplı'ya, bölgemize bir şeyler yapabilmek, bir çivi çakabilmek, bir taş koyabilmek, taş üstüne taş koyabilmek, bu yat işi enteresan bir iş, bir zevk işi, inciği boncuğu çok fazla olan bir iş, ben Alaplı'da bu çalışmayı duyduğumda biraz heyecanlandım.

BİRAZ HAYAL
KIRIKLIĞINA UĞRADIM
Ama başkanımız İbrahim Türkoğlu ile görüştüğümde ise biraz hayal kırıklığına uğra-dım. Çünkü bürokrasi ancak bu kadar yavaş ilerleyebilir. Bürokraside işlemlerin ne kadar zamanda çözüleceğini hesapladıysanız, en az üç kat süreyi gözden çıkartmalısınız, ne düşünürseniz düşünün üç katını gözden çıkarmalısınız. Bunun için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bakan yardımcılığı diye bir kurum çıkardı. Sebep, takılan bürokrasiyi bir yol ile bir yerlerden ya harekete geçirmek, geçmediği zamanda baypas ederek imza yetkisiyle birçok şeyleri aşabilmek için bu kurumu çıkardı. Umarım inşallah bu parçalarda bürokrasinin bir parçası olmaz, görev neyse yerine getirir. Buna da inanıyorum. Sağ olsunlar Kooperatif Başkanı İbrahim Türkoğlu ve yönetimi girişimlerde bulunmuşlar. Bize de düşen görev bunu mümkün olduğunca kısa sürede bitirip hayata geçirmektir dedi.

SIKINTIMIZ OLDU
AYTEK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Türkoğlu da konuşmasında 3 yıl önce kurulma çalışmalarına başladıkları tersanede bürokratik engelleri aşamadıklarını belirterek, Ankara'daki bazı memurlardan sıkıntımız oldu. Maalesef bürokratik işlemler bizi zorluyor. Bir yıl içinde bitirmeyi amaçladığımız tersaneler ne yazık ki 3 yıldır bir adım atılamadı. Milletvekilimizden iyi sözler aldık. Bunun için mutluyum. Şimdiye kadar siyasilerimizden bize zorluk çıkmadı, bundan sonrada çıkacağını zannetmiyorum diye konuştu.

KAYMAKAM DA VARDI
Ziyarette Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, bazı il genel ve belediye meclis üyeleriyle kooperatif ortakları ve Ustaoğlu Gemi Yat Tersanesi ortağı Ali Arıkan da hazır bulundu.