** Kdz. Ereğli'nin Köseağzı Mevkisi'ndeki Keşkek Köyü'ne bağlı Buruncuk Mahallesi yol yapımı konusunda söz veren siyasetçileri yakın takibe aldı.

Eskiden siyasetçiler köylere gittiklerinde vatandaşların sorunlarını sigara paketlerinin üzerine yazar ve pakette sigara kalmadığında ada atar giderlermiş. Vatandaş siyasetçiye derdimi anlattım diye mutlu olup, çözüm beklerken, vatandaşın gazını alan siyasetçi de gününü gün etme alışkanlığı içinde bu kısır döngünün yaşar gidermiş.
İletişim olanakları geliştikçe siyasetçilere ulaşma ve ulaşıp da denetleme hakkını daha iyi kullanmaya kalkan vatandaş "verdiğin sözü tut!" türünden yaklaşımlarla hak verilmez alınırı öğrenmiş. Vatandaş bunu öğrenince de, seçimden seçime vatandaşın ayağına gitme alışkanlığındaki siyasetçinin rahatı bozulmaya başlamış.
Bazı siyasetçiler şimdi yine de "salladım gitti" türünden içi boş vaatlerle vatandaşı aldatmayı sürdürmeyi yeğlese de foyası çabuk döküldüğü için pek rahat olamıyorlar. Vatandaş denetim hakkını kullandıkça siyasete de "palavra sıkma alışkanlığına son" kuralı yerleşiyor.
Karadeniz Ereğli'nin Kandilli yönündeki köylerinden Keşkek'in Buruncuk Mahallesi de bu uyanan köylerimizden biri. Buruncuk'u Kdz. Ereğli'ye bağlayan Buruncuk ile Balı Mahallesi arasındaki birkaç kilometrelik yolun yapılması için yaptıkları onca başvuru ile birlikte özellikle iktidara mensup siyasetçilerin "bu yaz yapacağız söz" vaatlerinin yerine getirilmesini bekliyorlar.
Buruncuklular, "biz söz verenlere güveniyoruz çünkü bize yolunuzu yapacağız diye konuşurken, notlarını sigara paketinin üzerine yazmadılar" diyerek umutlu bekleyişlerini sürdürüyorlar.