Erdemir Musiki ve Folklor Derneğinin Tūrk Sanat Mūziği konseri Erdemir Kūltūr Merkezinde yapıldı. Buselik Makamındaki eserlerin seslendirildiği konseri Birol Akbaba yönetti. "MAKAMLAR VE ŞARKILAR" konserinde salon hınca hınç dolunca araya sandalyeler yerleştirildi. Konserin repertuvarındaki şarkılara mūzikseverler  de eşlik ederek,  farklı ve coşkulu bir ortam yaratıldı.  





44. yılında kültür ve sanat etkinliklerini sürdüren Erdemir Musiki ve Folklor Derneği, halk müziğinin ardından bu kez sanat müziğinde müzikseverlerin karşısına çıktı. 13’ü kadın 20 kişilik koro ile sahnede yerini alan Türk Sanat Müziği ekibi ve saz heyetini yöneten Birol Akbaba önce “Buselik Makamı” konusunda izleyenleri bilgilendirdi ve bu makamdaki eserlerin seslendirilmesinin ardından diğer makamlardaki şarkılar söylendi.





İzleyenlerle kurduğu iletişim ile koro, saz heyeti ve müzikseverler konserin en sonunda sahnede bir araya geldiler. İsteyen herkesin sahneye çıkarak final şarkılarını söyleyebileceğini belirten Birol Akbaba bir sonraki konserde buluşmak üzere  veda etti.


Haber: Eyüp Bektaş