Alaplı Belediye Meclisi'nin 2010 Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nın ikinci ve son oturumunda konuşan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, "Bütçe açısından Alaplı Belediyesi iyiye gidiyor. Gerçekleşen bütçemizin birkaç yıl sonra denkleşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.
Alaplı Belediyesi 2010 Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun başkanlığında yapılan ikinci oturumla tamamlandı. Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılan ve komisyonlara havale edilen iki maddenin görüşüldüğü toplantıda, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun talebi doğrultusunda, Alaplı Meslek Yüksekokulu yerleşkesi içerisinde, 500 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu yapılması için imar değişikliği İmar Komisyonu'nun raporu oylanmak suretiyle oybirliğiyle kabul edildi. Toplantıda, Aşağıdoğancılar Köyü, Ak-Al mevkii 106 ada, 38 parseldeki 11.900 m2 alan için talep edilen imar değişikliği talebinin ise, İmar Komisyonu'nun konuyla ilgili inceleme ve araştırmasını henüz tamamlayamamasından dolayı 2010 Aralık Ayı Olağan Toplantısında yeniden görüşülmesi kararlaştırıldı.
Toplantıda, gündemin son maddesi doğrultusunda, Alaplı Belediyesi'nin "2011 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi" oybirliğiyle kabul edilirken, "Tahmini Gelir Gider Bütçesi" de 18.650.000 lira olarak yine oybirliğiyle kabul edildi.
Belediye bütçesiyle ilgili olarak Belediye Meclisi Üyelerini bilgilendiren Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, bütçenin her geçen gün daha iyiye gittiğini bildirdi.
Belediye Başkanı Çimenoğlu, konuşmasında şöyle dedi:
"2010 yılının ilk 10 ayı için gelirlerimiz 6.951.450 lira, giderlerimiz de 9.433.204 lira olarak gerçekleşmiştir. İlk 10 ay için, gerçekleşen gelir ve gider bütçesi arasında 2.481.953 lira eksi yönde bir açık var. Yani giderimiz 2.481.953 lira daha fazla gerçekleşmiş ilk 10 ay için. Biz emekli olan 31 işçimiz için bankadan kredi çektik. Bu kredi faiziyle beraber 2.400.000 lira civarında. Bu rakam da gider bütçesinin içerisinde. Eğer biz bu krediyi çekmemiş olsaydık, ilk 10 ay için gider bütçemiz de 6.200.000 lira civarında olacaktı. Yani, gelir ile gider bütçemiz gerçekleşen anlamda hemen hemen denk olacaktı. Bu yıl sonunda da aynı göstergeyi vereceğini tahmin ediyoruz. Çünkü, biz her üç ayda bir, bütçe verilerimizi devamlı kontrol ediyoruz. İvmemiz de artıya doğru gidiyor. Bu yıl sonunda da, gelir ve gider arasında en fazla 3 milyon lira civarında bir fark olacağını düşünüyoruz.
Bu aradaki fark da, emekli olan işçiler için aldığımız krediden kaynaklanmış olacak. Bunun olumlu sonuçlarını da yaklaşık 40 ay sonra, bankaya olan borç bittikten sonra fayda olarak göreceğiz. Tabii bu arada biz, tahmini bütçeyi de gerçeğe yakın yapmaya çalıştık. Zorunlu olan gider  rakamlarını da koyduğumuz zaman tahmini bütçeyi bugünkü rakamlarda tutmak zorunda kaldık, daha da aşağıya inemedik.
Bu sene sonunda biz, gelir anlamında yüzde 50'ler civarında, gider anlamında da yüzde 65'ler civarında tahmini bütçenin gerçekleştiğini göreceğiz. Bu da çoğu belediye içerisinde, çok önemli bir rakam. Bütçe açısından, Alaplı Belediyesi iyiye gidiyor. Böyle gittiği takdirde, gerçekleşen bütçemizin birkaç yıl sonra denkleşeceğini tahmin ediyoruz. Bütün hedefimiz de bu."