2015 yılının İl Özel İdare bütçesinin tahmini 55 milyon TL olduğunu açıklayan İl Genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş, “Bütçe Komisyonu’nda bulunan ve diğer üye arkadaşlarımızla bunun yüzde 60’ını yatırımlara ayıracağız. Kalemlerde bazı değişiklikler yapılacak” diye konuştu.

 

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş, Kasım ayında Meclisin 20 gün süreceğini ve 2015 yılı bütçesinin görüşüleceğini söyledi.
Başkan Durdubaş, 2015 yılına ait bütçenin yüzde 20’sini eğitime ayıracaklarını ifade etti. 
20 günlük çalışmada bütçeye şekil vereceklerini belirten Durdubaş, “Müdürlüklerden gelen araç-gereç alımı gibi bazı teklifler var. Bunları kısarak yatırımlara daha çok bütçe ayırmamız gerekiyor” dedi.
Bütçenin şimdiden Zonguldak’a hayırlı olmasını dileyen Durdubaş, şöyle konuştu:
“Kasım ayının 1’inde toplantılarımıza başladık. 20 günü tamamlamamız lazım. 20 günde bütçe ve performansı görüşeceğiz. Bütçeye koyduğumuz maddelerin performansa da koyulması lazım. Performans bütçeden önce meclisten geçecek. Ona göre de bütçemizi sonlandıracağız. 20 günlük çalışmamız var. 20 günlük bütçemizde İl Genel Meclisi’nde ilçelerin teklifleri, ilçe özel idarelerinin de bütçeleri bizden geçiyor. Oralardan gelecek teklifler bizden geçiyor. Zonguldak’a yapılacak yatırımlar, bütçemizin yüzde 20’sini Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ayırıyoruz. 
Biz bütçeyi koyduktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki diğer müdürlükler programlarını sunacaklar. Ona göre 20 günlük çalışmamızda bunlara şekil vereceğiz. Zonguldak’ın bu seneki bütçesi Özel İdare bütçesi 55 milyon TL’dir, bütçede fire vermiyoruz. İlk tasarlama ile bütçenin yüzde 50’nin üzerinde cari giderler gibi hazırlanmış. Bütçe Komisyonu’nda bulunan ve diğer üye arkadaşlarımızla bunun yüzde 60’ını yatırımlara ayıracağız. Kalemlerde bazı değişiklikler yapılacak. Bazı harcamaları kısacağız. Müdürlüklerden gelen araç-gereç alımı gibi bazı teklifler var. Bunları kısarak yatırımlara daha çok bütçe ayırmamız gerekiyor. Şu anda onun çalışmalarını yapıyoruz, meclis toplantılarının dışında da komisyon üyelerimiz çalışıyor. Bu bütçenin şimdiden Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlıklardan gelecek yardımlarla ilgili net bir bilgi yok.” (Haber Merkezi)