Zonguldak İl Özel İdaresi Plan ve Bütçe Komisyonu, 12 Katlı İş Merkezi'nde bir araya geldi. İl Milli Eğitim, Sağlık ve Tarım Müdürlüklerinin 2010 yılı bütçelerini tartışmak için toplantıya çağrılan yetkililer, bağlı oldukları kurumların harcama kalemleri ve okulların genel durumu hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi.
İl Özel İdaresi Strateji Müdürü Burhan Gebedek'in de katıldığı komisyon toplantısında, Komisyon Başkanı Vecdi Durdubaş şu görüşlere yer verdi:
"Bütçede İl Milli Eğitim, Sağlık ve Tarım Müdürlüklerimizin 2010 yılı bütçelerini ayarlıyoruz. Bazı maddeler üzerine mutabık kaldık. İlçeden gelen arkadaşlarımız da sorunları dile getiriyor. Bugün ona vakit ayıracağız ve bütçelerin son şeklini belirleyeceğiz."
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Arslan, okulların fiziki durumları ve öğrenci sayıları hakkında da komisyona bilgi verdi. Tarım ve Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden de bilgi alındıktan sonra bütçeler belirlendi.
Plan ve Bütçe Komisyonu, bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün bütçelerini belirlemek için tekrar bir araya gelecek.